Klimaat Algarve

Klimaat Algarve, de kaart en de vlag van de Algarve. 

Klimaat AlgarveDe Algarve ligt in het zuiden van Portugal en is één van de populairste vakantiebestemmingen van het land. Ondanks dat het een populaire bestemming is zijn er genoeg authentieke Portugese dorpjes te vinden. De bekende toeristische steden in de Algarve zijn: Faro, Albufeira, Lagos en Silves. Naast zon, zee en strand is er genoeg te beleven in de Algarve. Maak een prachtige boottocht langs grotten of spot dolfijnen in de Atlantische wateren. De Algarve geniet van het Mediterrane klimaat waardoor je kan genieten van milde winters en warme zomermaanden. Je komt hier meer informatie tegen over de beste reistijd Algarve en het klimaat. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van de Algarve, de kaart en ook heb je de mogelijkheid om een reis te boeken bij een reisorganisatie door op de onderstaande link te klikken.

De kaart van de Algarve:

Klimaat Algarve, meer informatie:

Klimaat Algarve

  • Ondanks het Mediterrane klimaat voelt het in de Algarve anders dan in andere Mediterrane landen. Dit komt door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan. De temperaturen voelen dankzij de zeewind wat minder warm aan. Dit maakt het een stuk aangenamer om in de warme zomermaanden aan het strand te liggen.
  • In de Algarve schijnt gemiddeld 3000 uur per dag de zon. Het klimaat Algarve heeft de meeste zonuren van Europa.
  • In het binnenland kan het tijdens de zomermaanden nog warmer zijn vanwege het ontbreken van de zeewind.
  • In de maanden juli en augustus valt bijna nooit neerslag in de Algarve.
  • Gemiddeld genomen zakken de temperaturen nooit onder de 16 graden in de Algarve.
  • De warmste maanden in de Algarve zijn juli, augustus en september.
  • Klimaat Algarve heeft tijdens de zomermaanden een gemiddelde van 27 graden. Regelmatig lopen de temperaturen op tot ver boven de 30 graden.
  • De beste reistijd Algarve is vanaf mei tot en met oktober. Als je wandelingen wil maken door de natuur dan is vooral begin mei of de maand oktober ideaal.

Meer informatie over klimaten van andere landen en gebieden:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *