Beste reistijd Thailand

De beste reistijd voor Thailand, de kaart en de vlag van Thailand.

Beste reistijd ThailandOver het algemeen zul je in reisgidsen lezen dat de beste reistijd voor Thailand de periode november tot en met februari is. Het regent dan het minste en het is niet al te warm. In deze periode zijn er in Thailand ook verschillende feestdagen en festivals zoals Loi Krathong. Maar het betekend ook dat deze periode in Thailand word gezien als het hoogseizoen met drukte en hogere prijzen als gevolg. Misschien zijn er voor bepaalde delen van Thailand wel andere perioden geschikt om te reizen.Het noorden van Thailand ligt wat hoger en is dus minder warm. Dit betekend dat ook het warme seizoen, van maart tot en met mei, en het begin van het regenseizoen, juni en juli, geschikt zijn om deze gebieden te bezoeken. Chiang Mai is bijvoorbeeld heerlijk in april. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd voor Thailand, voor bepaalde plekken in Thailand en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Thailand te boeken. (Beste reistijd Thailand tip)

Bekijk hier de beste reistijd van Thailand en vakanties ->

Waar ligt Thailand?

Beste reistijd Thailand, meer info:

Het centrale deel van Thailand, waaronder Bangkok, is in de periode maart tot en met mei te warm. Maar dit deel van Thailand kan gerust in de regentijd bezocht worden. Een regenbui is over het algemeen aan het eind van de middag en kort en hevig. Bezienswaardigheden kunnen daarom het beste aan het begin van de dag bekeken worden.

Het zuiden van Thailand word meestal bezocht voor een strandvakantie. Omdat er hier ook meer regen valt dan in de rest van het land is de regentijd geen geschikte periode voor dit gebied. Van november tot en met mei is de prettigste periode. De zeewind maakt het klimaat hier wat aangenamer.

Bekijk hier de Thailand vakanties en de beste reistijden ->

Beste reistijd ThailandHet is dus afhankelijk wat je denkt te gaan doen en in welk gebied wat voor jou de beste reistijd is voor Thailand. Het bezoeken van een stad als Bangkok vraagt om een andere periode dan een strandvakantie in een badplaats als Phuket. Als je kiest om buiten het hoogseizoen Thailand te bezoeken kan dat met betrekking op de prijzen van de accommodaties wel eens gunstig zijn. Al met al is de keuze aan jou. (Beste reistijd voor Thailand info) Veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie of rondreis naar het bijzondere Thailand.

Voor meer informatie over rondreizen of het vakantie vieren in Thailand: http://rondreisthailand.info/

Meer informatie over de beste reistijd voor landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 21:35

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Thailand? Wat is volgens jou de beste reistijd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *