Wat is de beste reistijd voor Tenerife? 

Tenerife ligt in de Atlantische oceaan en is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Tenerife heeft ongeveer 900.000 inwoners. De hoogste berg van Spanje, het vulkanische 3718 meter hoge Pico del Teide ligt centraal op dit eiland. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Tenerife. Door de ligging van Beste reistijd Tenerifehet eiland, zo’n 200 kilometer van Marokko, en de aanwezigheid van de passaatwind, heeft Tenerife een gelijkmatig klimaat. Tijdens de zomermaanden ligt het gemiddelde tegen de 25- en de nachten rond de 21 graden. Tijdens de zomer kan er extra warme lucht uit de Sahara het eiland bereiken waarbij de temperatuur 35 graden kan halen. Dit verschijnsel, wat Calima wordt genoemd, gaat gepaard met een stevige wind en de aanvoer van veel zand en stof. De winters zijn overdag 19- en in de nacht 14 graden. Hierdoor wordt er wel gesproken over “de eeuwige lente.’ Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd voor Tenerife en heb je de mogelijkheid om een bericht achter te laten, bijvoorbeeld een goede tip voor Tenerife of u kunt een vraag stellen hieronder.

Bekijk hier meer informatie ->

Lees verder over de:

Waar ligt Tenerife?

De beste reistijd voor Tenerife.

De aanwezigheid van de vulkaan Pico del Teide zorgt ervoor dat in de winter de neerslag vanuit de oceaan tegen de bergwand blijft hangen. Hierdoor regent het daar meer en heeft deze streek een subtropische vegetatie. Het zuidoosten van het eiland krijgt hierdoor slechts 150 millimeter per jaar, het noordwesten kan wel 900 millimeter ontvangen. Boven de 2000 meter grens kan het tussen november en april gaan sneeuwen.

Beste reistijd TenerifeDe beste reistijd voor Tenerife is eigenlijk wel het gehele jaar door. Je vakantie zal niet snel verregenen. Zoneliefhebbers komen aan hun trekken zonder dat het vaak extreem warm zal zijn. Tijdens het najaar is het zeewater op zijn warmst. deze loopt op tot 24 graden, daar waar het in de winter ‘slechts; 19 graden zal zijn. Tussen oktober en maart zal het meer regenen waarbij de grootste neerslag zich concentreert op het noordwesten. Het zuidoosten zal veel minder regen ontvangen waardoor het daar prima vertoeven is. Tenerife is dan ook een populaire winterzon bestemming en geschikt voor een vakantie of om te overwinteren.

Bekijk hier de vakantie Tenerife en beste reistijden Tenerife ->

Meer informatie over de beste reistijd voor andere landen:

2 reacties

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 21:47

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Tenerife? Wat is volgens jou de beste reistijd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 21:48

Wat is de beste reistijd voor Santa Cruz?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *