Beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania, de kaart en reisweetjes over Tanzania.

Beste reistijd TanzaniaAltijd al een reis willen maken naar Tanzania, maar niet terecht willen komen in slechte weersomstandigheden. Dan is het verstandig om eerst te kijken wat voor klimaat Tanzania precies heeft en wat de beste reistijd is om daar heen te gaan. Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd van Tanzania en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Tanzania. (Beste reistijd Tanzania tip)

Bekijk hier de beste reistijd van Tanzania en Tanzania vakanties ->

Waar ligt Tanzania?

Beste reistijd Tanzania:

Tanzania ligt in het oosten van Afrika en grenst aan Congo, Rwanda, Burundi, Kenia, Oeganda, Mozambique, Malawi, Zambia en de Indische oceaan. Tanzania staat voornamelijk bekend om zijn wildlife. Er zijn veel Nationale parken en wildreservaten te vinden. Ideaal dus voor safari’s. Ook is in Tanzania de bekende Kilimanjaro berg te vinden, waar veel bergbeklimmers op af komen. Voor de strandgangers zijn er prachtige eilanden voor de kust te vinden, waarvan sommige nog niet onder het massatoerisme zijn gevallen. Hier kan je ook prachtige duiken maken of snorkelen. (Beste reistijd Tanzania informatie)

Beste reistijd TanzaniaIn Tanzania heerst een tropisch klimaat met het hele jaar door temperaturen van rond de 25 graden. In het binnenland kan het op sommige plekken zelf 40 graden worden. De beste reistijd om naar Tanzania te reizen is in de maanden mei tot en met september. In deze periode regent het niet zo veel. De dieren in de Nationale parken zijn beter zichtbaar, doordat ze minder hoeven te schuilen. In het beroemde Serengeti Nationaal park trekken elk jaar, rond de maand oktober, een miljoen gnoes en ander wild in kuddes over het land. Een prachtig gezicht om te zien. Helaas kan het in deze periode wel erg druk zijn in Tanzania, vooral in de Nationale parken (Beste reistijd Tanzania info).

Reisinformatie Tanzania:

Het regenseizoen van Tanzania is in de maanden november en december en van maart tot mei. Om lekker van de zon te kunnen genieten aan de kust, moet je deze periode dus vermijden. De beste reistijd om lekker op het strand van Zanzibar eiland te kunnen genieten is van december tot en met februari en van juni tot en met oktober (Beste reistijd Tanzania info). De maanden juni, juli en augustus zijn op Zanzibar over het algemeen drukker dan van december tot februari.

Bekijk hier de Tanzania reizen en beste reistijden Tanzania ->

Tips en weetjes over reistijden van andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 21:47

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Tanzania? Wat is volgens jou de beste reistijd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring. Laat je het weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *