Beste reistijd Suriname

De beste reistijd voor Suriname, tips voor het maken van een reis naar Suriname.

Beste reistijd SurinameSuriname, de voormalige Nederlandse kolonie en tegenwoordig zelfstandige Republiek ligt vlak boven de evenaar. Door zijn ligging heeft het land drie klimaattypes. Het noorden van Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het zuiden kent een tropisch moessonklimaat terwijl de berggebieden in het zuiden een tropisch savanneklimaat hebben. Hieronder lees je nog meer informatie en weetjes over de reistijden voor Suriname en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie naar Suriname te boeken (Beste reistijd Suriname informatie).

Bekijk hier de beste reistijd van Suriname en Suriname vakanties ->

Waar ligt Suriname op de landkaart?

Beste reistijd Suriname:

De temperaturen zijn het gehele jaar door bijna gelijk. 30 tot 32 graden overdag en 23 tot 24 graden in de nacht. De ligging bij de evenaar zorgt ervoor dat er geen sprake is van seizoenen zoals wij dat kennen (Beste reistijd Suriname informatie). De Surinaamse seizoenen zijn onderverdeeld als;

  • Beste reistijd SurinameDe kleine regentijd van begin december tot eind januari
  • De kleine droge tijd van eind januari tot eind april
  • De grote regentijd van eind april tot half augustus
  • De grote droge tijd van half augustus tot begin december

Bovenstaande heeft invloed voor de beste reistijd voor Suriname. Tijdens de droge periode kan er nog wel ongeveer 100 tot 150mm regen vallen. De regentijd is goed voor 300 mm per maand. Met 2200 mm per jaar valt er ruim twee keer zoveel regen als bij ons. De meeste buien vallen in de middag in de vorm van een ware stortbui waarbij straten snel blank staan. Naast de buien heeft Suriname ruim 2500 tot 3000 zonuren per jaar. Bescherming tegen de uv straling is absoluut noodzakelijk. (Beste reistijd Suriname informatie)

Regen en warmte geven vochtigheid waarbij percentages tussen de 80 en 95% luchtvochtigheid normaal zijn. Het voelt dan klam ook het gehele jaar door zeer klam aan. De beste reistijd voor Suriname is derhalve dan ook tijdens de droge tijd. Wel staan rivieren vaak vrij laag waardoor boottochten in het binnenland hinder kunnen ondervinden. De wegen van en naar het regenwoud zijn dan wel goed begaanbaar, iets wat tijdens de regentijd niet altijd gegarandeerd is. Ook interessant is de maand december als er in Paramaribo de gehele maand festiviteiten worden georganiseerd. (Beste reistijd Suriname informatie)

Bekijk hier de Suriname reizen en de beste reistijden Suriname ->

Wanneer je een reis hebt meegemaakt op Suriname en je wilt wat informatie delen met anderen dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. (Beste reistijd Suriname tip)

Meer informatie over reistijden van andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 21:58

Waarom kies je voor Suriname en waarom ben je op zoek naar de beste reistijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *