Beste reistijd Sumatra

De beste reistijd voor Sumatra, tips voor het maken van een reis naar Sumatra.
Beste reistijd SumatraSumatra is een van de grotere eilanden van Indonesië. Het ligt in het westen van het uitgestrekte land. Het noorden van het eiland is gescheiden door een smalle zeestraat van het schiereiland Malakka met daarop een deel van het buurland Maleisië. In het westen van het eiland zien we gebergte en in het oosten moerassen. Omdat het eiland zo groot is kunnen er tussen deze gebieden verschillen in het weer voorkomen. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Sumatra en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Sumatra te boeken. Wanneer je zelf een unieke ervaring hebt gehad met Sumatra dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. (Beste reistijd Sumatra info)

Bekijk hier de beste reistijd van Sumatra en vakanties Sumatra ->

Waar ligt Sumatra op de kaart?

Beste reistijd Sumatra:

Beste reistijd SumatraDe noordoostmoesson trekt namelijk vanaf oktober van west naar oost (Beste reistijd Sumatra info). Dat betekend dat de regentijd op Sumatra in het westen eerder begint maar ook eerder eindigt als in het oosten. Op Sumatra geldt een regentijd van november tot maart met een piek in januari Ook buiten deze periode kan het wel regenen maar veel minder lang en heftig. In de regentijd valt er bijvoorbeeld in het zuiden tussen de 400 en 700 mm regen en in de droge tijd 10 tot 15 mm. (Beste reistijd Sumatra info)

  • Omdat Sumatra op de evenaar ligt schijnt de zon het hele jaar door twaalf uur per dag. De gemiddelde temperatuur schommelt dan ook niet zo veel rond de 31 graden. Maar als je de bergen in gaat kan het zomaar tien graden koeler zijn. Hou hier rekening mee als je op expeditie gaat naar de hoger gelegen gebieden. De luchtvochtigheid is altijd erg hoog, zo rond de negentig procent. (Beste reistijd Sumatra info)
  • In april wordt de noordoostmoesson verdreven door de droge zuidoost-moesson en word het droger. De beste reistijd voor Sumatra ligt in het droge seizoen van mei tot september. Mei en juni zijn langs de kusten en op de stranden de warmste maanden. Afhankelijk van je activiteiten kun je zo een inschatting maken wat voor jou de beste reistijd is voor Sumatra. Trek je de bergen in of blijf je aan het strand. De keuze is aan jou. (Beste reistijd Sumatra info)

Bekijk hier de vakantie Sumatra en de beste reistijden Sumatra ->

Lees hieronder meer informatie en reistips voor andere landen en plekken:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:03

Waarom ben je op zoek naar de beste reistijd voor Sumatra? Ga je een rondreis maken of ben je er voor het werk? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *