Beste reistijd Sulawesi

De beste reistijd voor Sulawesi, de kaart en meer reisweetjes voor Sulawesi!
Beste reistijd SulawesiSulawesi, vroeger bekend als Celebes, is een van de grotere eilanden van Indonesië. Het ligt ten oosten van Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo. Het grillig gevormde eiland heeft een gevarieerde natuur met bergen, vulkanen, regenwoud en schitterende rijstterassen. De zee rond Sulawesi bevat veel koraalriffen en is daarom een paradijs voor onderwatersporters. Het is het ideale eiland voor snorkelaars en duikers. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Sulawesi, tevens heb je de mogelijkheid om een vakantie Sulawesi te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Sulawesi en vakanties ->

Waar ligt Sulawesi?

Beste reistijd Sulawesi:

Er zijn verschillende nationale parken op Sulawesi die de moeite waard zijn. De flora en fauna is hier uniek en prachtig om eens te zien. Voor de culturele beleving kun je authentieke dorpen bezoeken of kijken bij een traditionele stam. De hoofdstad van Sulawesi is Makkassar, een havenstad op het zuiden van het eiland. De haven met z’n klassieke schoeners en de boulevard zijn zeker een bezoekje waard.

  • Beste reistijd SulawesiReizen gebeurt op Sulawesi voornamelijk met streekbussen of met een minibus. Hier kan aardig wat tijd in gaan zitten. Wil je het hele eiland zien en een rondreis maken dan kun je daar gerust vier weken voor uittrekken. Blijf je op een plek om te duiken en te snorkelen dan kun je je daar ook al weken vermaken. Vooral op het noordelijk deel van het eiland zijn er locaties die daar een goede uitvalsbasis voor vormen.
  • Sulawesi heeft een tropisch klimaat met een redelijk stabiele maximum temperatuur tussen de 29 en 31 graden. Door de grilligheid van het eiland kan het weer op verschillende delen nog wel eens variëren. In hoger gelegen gebieden zakt de maximale temperatuur naar mate je hoger komt. In de avond zou je daar een trui nodig kunnen hebben. De gemiddelde watertemperatuur ligt rond de 29 graden.

Reistips Sulawesi:

De meeste regen valt op Sulawesi van november tot april. Met de maanden er voor en er na als overgangstijd maakt dat de periode juni tot en met september tot de droogste tijd. Dit is dan ook de beste reistijd voor Sulawesi. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogseizoendrukte want zoveel toeristen komen er niet.

Bekijk hier de vakanties Sulawesi en de beste reistijden Sulawesi ->

Lees hieronder meer reistijden en informatie voor andere landen en plekken:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *