De beste reistijd voor Sri Lanka, de vlag van Sri Lanka en de kaart.

Beste reistijd Sri LankaEen heerlijke ontspannende rondreis plannen naar Sri Lanka, maar wat is er allemaal belangrijk om te weten. Je wilt straks natuurlijk niet ineens voor verrassingen komen te staan. Naast een lijst met alle bezienswaardigheden die je wilt zien en alle activiteiten die je wilt doen, moet je ook rekening houden met het weer. Een rondreis die in het water valt, is ook zonde. Wat is het klimaat van Sri Lanka en wat is de beste reistijd nou eigenlijk? Hieronder lees je meer informatie over Sri Lanka, de beste reistijden en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te maken naar Sri Lanka.

Bekijk hier alle informatie en tips >>

Lees meer over de:

Waar ligt Sri Lanka op de kaart?

Beste reistijd voor Sri Lanka:

  • Beste reistijd Sri LankaSri Lanka is een eilandstaat in het zuiden van Azië en ligt in de Indische oceaan. Het land staat bekend om de productie en export van koffie, thee en kokosnoten. Naast de export heeft het land nog veel meer te bieden, denk maar aan het prachtige landschap, de mooie stranden en het culturele erfgoed. Neem kijkjes in de steden, ga genieten in het natuurgebied, wandel langs de theeplantages of rust uit op net strand. Sri Lanka is geschikt voor iedereen.

Reistips Sri Lanka:

In Sri Lanka heerst een tropisch klimaat. Het weer wordt beïnvloedt door de Indische oceaan en de bergen die Sri Lanka rijk is. Toch ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden. De beste reistijd om naar Sri Lanka te gaan is van februari tot en met maar. In Sri Lanka zijn er twee regenseizoenen, de Yala in het zuidwesten en de Maha in het noordoosten. De Yala is tussen mei en juli en de Maha is tussen november en januari. De maanden oktober en november zijn de natste maanden, dit komt door de wisseling van de regenseizoenen. Buiten de regenseizoenen valt er in het westen nog wel eens een stevige stortbui. In het oosten is het is het vrij droog van maart tot en met september, maar de zomers in Sri Lanka zijn erg warm. Desondanks blijft de beste reistijd in februari en maart.

Bekijk hier de vakantie Sri Lanka en de beste reistijden Sri Lanka ->

Meer informatie over reistijden voor andere landen:

4 reacties

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:47

Waarom kies je voor een bepaalde periode? We zijn benieuwd waar jouw keuze op gevallen is.

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:48

Wat zou de beste reistijd kunnen zijn voor Sri Jayewardenapura Kotte? We zijn benieuwd naar je aanvulling.

Moderator · 30 november 2018 op 13:07

Ben je wel eens naar Sri Lanka geweest? Voor welke reisperiode ben je toen gegaan?

Moderator · 10 december 2018 op 00:02

Wanneer zou jij willen gaan als je dit leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *