Beste reistijd Singapore

De beste reistijd voor Singapore, de kaart en de vlag van Singapore.
Beste reistijd SingaporeSingapore is een stad-staat in Zuidoost-Azië bestaande uit een eilandengroep ten grote van de Noordoostpolder. In totaal telt het 63 eilanden ten zuiden van het schiereiland Malakka, grenzend aan Maleisië. Ten zuiden van Singapore wordt het door de Straat van Singapore gescheiden van Indonesië. Ongeveer 23 procent van het oppervlak van Singapore bestaat uit bossen en natuurreservaten. Van het originele tropisch regenwoud is door urbanisatie weinig meer over behalve op sommige van de eilanden. Wat is nu de beste reistijd voor Singapore? Hieronder krijg je een antwoord op de  vraag wat nou de beste reistijd Singapore is, tevens heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken naar Singapore.

Beste reistijd Singapore:

Singapore heeft een tropisch klimaat. Dit betekend dat de lucht altijd warm en vochtig is. De temperatuur overdag ligt altijd rond de dertig graden terwijl de temperatuur ’s nachts slechts licht daalt naar 25 á 26 graden in de vroege ochtend. Wat betreft de temperatuur biedt het weerbericht van Singapore dus weinig verrassingen. Belangrijker zijn de aankondigen van zware onweersbuien die in de regentijd met enige zekerheid voorkomen.

  • Beste reistijd SingaporeExtreme hoge temperaturen komen in Singapore dus niet voor. De warmste dagen komen voor in maart, april en mei met maxima van 31 graden. Door de hoge luchtvochtigheid van gemiddeld 84 procent loopt de gevoelstemperatuur wel op en zal je ook ongemerkt meer zweten dan je denkt. Let dus sterk op je vochtinname en drink voldoende.
  • Het regenseizoen begint in september en duurt tot januari. Tijdens deze moessonperiode stijgt de kans op buien die steeds langer kunnen aanhouden en er is een aanzienlijke kans op volledig grijze dagen met volop regen. Singapore ligt vlak bij de evenaar waardoor het buiten het gebied ligt waar orkanen voor kunnen komen. Wel kunnen er redelijk zware depressies Singapore bereiken met slecht weer als gevolg.

Bekijk hier de beste reistijd voor Singapore en Singapore reizen ->

Reistips Singapore:

Buiten het regenseizoen is er altijd wel kans op een bui. Deze zal dan slechts van korte duur zijn maar een paraplu hoort voor Singapore standaard in je bagage te zitten. Gelukkig bieden de betere hotels een paraplu in de kamer. Al met al is de beste reistijd voor Singapore de periode februari tot en met augustus.

Lees hieronder meer informatie over de beste reistijden van andere landen, aan de rechterkant van de website kan je meer landen terugvinden:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:17

Van plan om naar Singapore te gaan en wil je te weten komen wat de beste reistijd is? Op deze pagina lees je meer. Wil je iets toevoegen aan deze pagina dat kan door hieronder te reageren. Ook kan je reageren op dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *