Beste reistijd Sicilië

Beste reistijd Sicilië, de kaart en meer informatie.
Beste reistijd Sicilië
  • Sicilië is een prachtige, hoewel minder bekende, regio in Italië. Liggend aan het uiterste eindje van de Italiaanse laars kiezen de meeste toeristen voor meer noordelijke bestemmingen als Toscane, Venetië en natuurlijk Rome. Toch is ook Sicilië de moeite waard, zeker als je de geschikte reistijd weet uit te kiezen. (Beste reistijd Sicilië info)
  • Sicilië vraagt, zoals wel meer Italiaanse bestemmingen, een zekere interesse van zijn bezoekers. Wie gefascineerd is door eeuwenoude kerken, Normandische burchten, en Romeinse overblijfselen, moet het eiland dan ook zeker bezoeken. Sicilië is een verzamelpunt van talloze mediterrane culturen. Grieks, Italiaans, Spaans, Turks, Arabisch: noem het maar op. Lange wandelingen door steden als Palermo en Agrigento zijn dan ook eerder regel dan uitzondering, en daardoor is het ook belangrijk om een geschikt seizoen te selecteren. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van Sicilië in de herfst, lente en zomer. Tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie vakantie naar Sicilië te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Sicilië en vakanties ->

Waar ligt Sicilië?

Beste reistijd Sicilië, meer info:

Herfst, lente, zomer in Sicilië
Beste reistijd Sicilië• In Noord-Europa symboliseert de herfst het begin van een lange koude winter, maanden waarin de dagen korter worden, de hemels grijzer, en de regenplassen op straat steeds groter. In Sicilië daarentegen blijft het ook in de herfst een groot deel van de tijd bijzonder aangenaam. Zo is het in september nog gemiddeld een graad of 24, in oktober 20, en hangt de temperatuur in oktober rond de 17 graden: niet verkeerd voor wie het sombere novemberweer van Nederland gewend is! (Beste reistijd Sicilië info)
• Toch blijven deze maanden, samen met de winterperiode, een van de meer wisselvallige in Sicilië. Korte, maar hevige, regenbuien zijn niet ongewoon, en ook het eeuwige, mediterrane zonnetje kan nog weleens een paar dagen verdwijnen. Wie verlangt naar een constante hoeveelheid zon, zee en strand wordt dan ook aangeraden om in juli of augustus af te reizen. (Beste reistijd Sicilië info)
• Men moet er zomers echter wel rekening mee houden dat de temperaturen in Sicilië, zeker in het binnenland, naar recordhoogtes kunnen stijgen. 35+ is zeker in het hoogseizoen volstrekt normaal. Wilt u volop tempels en kerken gaan bezoeken is het dan ook misschien beter om een koelere maand te nemen. (Beste reistijd Sicilië info)

Bekijk hier de vakanties op Sicilië en de beste reistijden Sicilië ->

Lees hieronder meer weetjes en de beste reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:59

Als je naar Sicilië wilt gaan, voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *