Beste reistijd september

De beste reistijd voor september, tips en meer informatie.

September is op zichzelf wel een redelijk populaire maand om vakantie te vieren en een reis te plannen. Het is bij ons vaak nog best aangenaam weer, het is minder druk en de prijzen liggen over het algemeen wat lager dan tijdens de hoogzomer. De beste reistijd voor september is echter niet alleen van toepassing voor Europa, ook voor andere delen in de wereld is september de ideale reisperiode (beste reistijd september). Op deze pagina komt u meer te weten over het maken van een mooie reis in de maand september of te genieten van een heerlijke vakantie.

Bekijk hier de beste reistijd voor de maand september en vakanties september ->

Beste reistijd september:

  • Beste reistijd septemberEuropa koelt af en zeker bij ons is het weer onvoorspelbaar. Warme dagen wisselen af met de eerste herfstachtige perioden. Maar zeker in Zuid-Europa is het nog prima vertoeven. Natuurlijk is de regenkans wat hoger echter de dagtemperaturen nodigen uit tot activiteiten waarbij het wel vroeg donker zal worden. Dit principe geldt ook voor Amerika en met name California en de zuidelijke staten behouden prima temperaturen. Ook voor een bezoek aan New York is september een fijne maand. Niet te warm en niet te nat. Voor met name Florida geldt dat het orkaanseizoen wel is aangebroken waardoor het er hard kan stormen. (Beste reistijd september info)
  • Het zuidelijk halfrond beleeft in september het begin van hun lente. Dat betekend dat veel landen erg geschikt zijn om te bezoeken. De absolute hitte en luchtvochtigheid verdwijn steeds meer en het regenseizoen is nog niet aangebroken. Heel Zuid-Amerika, met uitzondering van enkele noordelijke landen zoals Venezuela en Colombia hebben de beste reistijd voor september. Dat is ook het geval voor het zuidelijk en zuidwestelijke gedeelte van Afrika. De landen waar de wildparken te vinden zijn en waar de dieren zich verzamelen rondom de schaarser wordende drinkplaatsen die door de zomer zijn opgedroogd. deze manden zijn prima voor safari’s. (Beste reistijd september info)
  • Ook het Midden-Oosten en Azië zijn goede bestemmingen. Denk aan China, Thailand en Indonesië maar ook Israël of Iran. Het midden van India is minder geschikt, het noorden en zuiden echter wel. Tenslotte is ook Australië een prima bestemming. Hier zal de ziedende hitte in de outback wat minder worden en zijn ook de steden hierdoor aangenaam om te bezoeken. (Beste reistijd september info)

Bekijk hier de september vakanties en de beste reistijden ->

Reistips voor september:

Zo zijn er tal van landen geschikt om een reis te maken in de maand september. Voor meer informatie over reizen in september, klik hier.

Lees hieronder meer reistijden en informatie voor landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *