Wat is de beste reistijd om naar Schotland te gaan?

Schotland is geen land waar je naartoe gaat voor de zon? Dat klopt helemaal. Maar je krijgt ruimschoots compensatie: het is een prachtig en mysterieus land. De schotse bevolking geeft je alle warmte die je nodig hebt tijdens je verblijf! Hieronder lees je meer informatie Beste reistijd Schotlandover de beste reistijd Schotland, kom je meer te weten over het klimaat en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie/reis te boeken naar Schotland. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis en succes met meer informatie te weten te komen over de beste reistijd.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees meer over:

Waar ligt Schotland in Europa?

Wat is de beste reistijd voor Schotland?

Over het algemeen mag je in Schotland regen verwachten. Nochtans zijn er gradaties in deze regenval. De hoeveelheid neerslag is afhankelijk van de hoogteligging en breedtegraad. Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende streken en het weer dat je mag verwachten:

  • Beste reistijd SchotlandDe Schotse Hooglanden: deze zijn hoofdzakelijk nat en fris. Er zijn 250 dagen regen op een jaar. In de winter mag je wat sneeuw verwachten.
  • De Zuid-Schotse bergen: ook hier is het weer nat en fris. In de winter valt er iets minder sneeuw dan in de Schotse Hooglanden.
  • Het centraal gelegen gedeelte rond Glasgow is droger. Het is minder onderhevig aan het natte zeeklimaat.

Daarnaast is er nog een verschil tussen de Oostelijke en de Westelijke streken. De vochtige lucht wordt vanuit het Oosten aangeblazen en wordt voor het grootste deel door de bergen opgevangen. Daardoor is het Westen veel minder vochtig. Je kan in het Westen de kans op neerslag vergelijken met die in Nederland. De beste reistijd voor Schotland is juli en augustus. Dat zijn de maanden met de zachtste temperaturen en de minste neerslag.

Ga naar Schotland vooral voor de natuur en de gezellige warmhartige inwoners. Je vindt er authentieke pubs, mysterieuze kastelen, grote landhuizen en kleine familiehotelletjes. Het eten is er stevig en lekker. De muziek is duister met veel oude instrumenten. Op sommige plaatsen in Schotland is de tijd blijven stilstaan. Dat maakt deel uit van de charme van dit prachtige land. Laat je dus niet tegenhouden door regen en koudere temperaturen. Je wordt ruimschoots beloond met heel wat moois!

Bekijk hier de Schotland reizen >>

Wil je een mooie reis maken naar Schotland, dan zijn misschien deze websites interessant voor u:

  1. www.schotlandrondreis.nl

Lees hier meer informatie over de beste reistijden van andere landen:

9 reacties

Henk · 31 mei 2016 op 21:24

Schotland lijkt ons geweldig om hier eens naartoe te gaan, we denken eraan om in de zomer een mooi weekende te pakken.

Anoniem · 12 juni 2016 op 18:23

Schotland lijkt ons geweldig om met de auto te gaan rondtouren en de mooie kastelen te bekijken, wat ons ook heel erg aanspreekt zijn de weilanden en de mooie meren. Wij willen graag rond de juliperiode gaan, is dat aan te raden?

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:40

In welke reisperiode zou jij willen gaan, waar gaat je voorkeur naar uit?

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:44

Waarom heb je gekozen voor Schotland en in welke reistijd wil je gaan en waarom? We zijn benieuwd naar je keuze.

Moderator | BesteReistijd.net · 26 november 2018 op 00:19

Ben jij van plan om naar Schotland te gaan? Voor welke reisperiode heb je gekozen?

Moderator · 30 november 2018 op 13:51

Voor welke periode zou jij kiezen als je naar Schotland zou gaan?

Moderator · 2 december 2018 op 09:15

Ben je wel eens naar Schotland geweest voor bijvoorbeeld het maken van een rondreis, een zakenreis of voor een bepaalde gelegenheid? Hoe heb jij het ervaren hoe het weer was bijvoorbeeld?

Moderator · 11 december 2018 op 10:59

Wanneer zou jij naar Schotland willen gaan? En als je deze informatie hebt gelezen, voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Moderator · 7 januari 2019 op 23:15

Hoelang zou je de reis door Schotland willen maken? Heb je gekozen voor een bepaalde reistijd op basis van deze informatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *