Beste reistijd Sardinië

Beste reistijd Sardinië, de vlag en de kaart.

Beste reistijd SardiniëSardinië is, samen met zijn noordelijke buurman Corsica, een van de minder bekende eilanden in de Middellandse Zee. Kreta, Sicilië, Cyprus, Malta en Rhodos kennen de meeste mensen wel, maar Sardinië valt doorgaans een beetje buiten de boot. Toch is het een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en wonen er bijna 1,7 miljoen mensen. De talloze natuurlijke en historische wonderen wachten er gewoon op om te worden ontdekt! Hieronder een overzicht en wat handige tips voor de beste reistijd naar Sardinië. (Beste reistijd Sardinië info)

Bekijk hier de beste reistijd van Sardinië en vakanties ->

Waar ligt Sardinië?

Beste reistijd Sardinië:

Cultuur en Natuur Sardinië
• Sardinië is rijk aan de twee belangrijkste pijlers van het moderne toerisme: een prachtige, onvergelijkbare natuurlijke omgeving, en een indrukwekkende verzameling historische vindplaatsen, Beste reistijd Sardiniëdie variëren van prehistorische bouwwerken tot kerken uit de Renaissance. (Beste reistijd Sardinië info)
• Welke van de twee (cultuur of natuur) je zult gaan bezoeken tijdens je dagen op Sardinië hangt een beetje af van het seizoen dat je hebt gekozen. Door zijn relatief noordelijke ligging is het klimaat van het eiland wat natter en koeler dan zuidelijke varianten als Sicilië en Malta. In juli en augustus kan het in Sardinië nog met gemak 30 graden worden, en is het heerlijk om de prachtige, rotsachtige stranden te verkennen. Maar wie het eiland in de winter of herfst bezoekt, moet zich instellen op wat natter weer – in de bergen (de Gennargentu, met toppen die tegen de 2000 meter liggen) kan het zelfs sneeuwen en zijn witte toppen in deze periode eerder regel dan uitzondering. (Beste reistijd Sardinië info)
• Van oktober tot april is het dan ook beter om een tour te maken langs de historische en culturele wonderen van Sardinië: prehistorische graven en tempels, Byzantijnse kerken, Romeinse forten – het is bijna een verplichting om ze ooit eens gezien te hebben. Ook de Sardinische keuken, waar u Italiaanse gerechten met een eigen, regionale twist terug zult zien, vormt een belangrijk onderdeel van de reis. Probeer zeker de kleine restaurants eens, die niet aan de hoofdstraten liggen! (Beste reistijd Sardinië info)

Bekijk hier de vakanties Sardinië en de beste reistijden voor Sardinië ->

Lees hieronder meer informatie en reistijden voor andere landen:

2 reacties

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 22:44

Waarom zou je kiezen voor deze reistijd?

Moderator · 26 november 2018 op 21:20

Wanneer zou jij naar Sardinië willen gaan en waarom? We zijn benieuwd naar je keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *