Rome bezoeken, de beste reistijd, de vlag en de kaart van Rome.

Eigenlijk moet iedereen een keer in “de eeuwige stad” Rome zijn geweest. Alleen… wanneer kan ik zo optimaal mogelijk van de stad genieten? De beste reistijd om naar Rome te gaan is in het voor- of najaar. Beste reistijd RomeUitleg hiervan en een aantal onmisbare bezienswaardigheden volgen in deze tekst. Tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Rome om de prachtige plekken te bekijken en kan je je ervaring delen met anderen door hieronder een berichtje te posten.

Bekijk hier de beste reistijd van Rome en vakanties >>

Lees meer over Rome:

Waar ligt Rome in Italië?

Wat is de beste reistijd voor Rome?

Rome is een stad met een zeer rijke geschiedenis die al een paar honderd jaar voor de geboorte van Christus begint. In die ruim tweeduizend jaar is er veel gebouwd. Het bijzondere is alleen dat Beste reistijd Romeer ook erg veel is blijven staan, waardoor de geschiedenis heel tastbaar aanwezig is. Bijna altijd is het mooi weer. Soms is het té mooi weer. In de zomer, die begint in juni en duurt tot halverwege september, zijn temperaturen van meer dan 30 graden meer regel dan uitzondering. In combinatie met verkeer, dat stof en uitlaatgassen veroorzaakt, kan dit een benauwd gevoel geven. In de lente en in de herfst heeft u veel minder last van deze problemen.

  • De temperatuur schommelt dan tussen de 20 en 25 graden. Ideaal om in zomerse kleding de highlights te bekijken:
    Het colloseum, het pantheon, de Sint Pieter, de Engelenburcht en het Forum zijn allemaal plaatsen binnen de stad die bij een bezoek aan Rome niet gemist mogen worden. (Beste reistijd Rome info)
  • Buiten de eeuwenoude stadsmuren van Rome is minstens zo’n lijst van bezienswaardigheden te noemen: De catacomben, de via Appia, Ostia Antica, het paleis van Hadrianus en villa d’Este.

Reistips Rome:

Aan te raden is om aansluitend aan een van de bruisende pleinen een terras op te zoeken en genietend van een heerlijke Italiaanse maaltijd tot laat in de avond te blijven zitten. In de winter is het relatief rustig in de stad. Een reden hiervoor is dat de temperatuur in de winter vaak rond de 10 a 15 graden schommelt. Daarnaast regent het het vaakst in de winter.

Bekijk hier de vakantie Rome en de beste reistijden Rome >>

Wanneer je van plan bent om naar Rome te gaan dan kan je hierboven op één van de links te klikken voor meer informatie.

Meer reistijden voor andere landen:

3 reacties

Moderator · 26 november 2018 op 20:57

In welke periode zou jij naar Rome willen gaan?

Moderator · 26 november 2018 op 21:05

Waar gaat jouw voorkeur naar uit, in welke reisperiode zou je willen gaan naar Rome en waarom?

Moderator · 10 december 2018 op 17:03

Van plan om naar Rome te gaan? We zijn benieuwd voor welke reistijd je zou kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *