Beste reistijd Rio de Janeiro

Beste reistijd Rio de Janeiro, de vlag en de kaart.

Beste reistijd Rio de JaneiroAls je een vakantie gaat plannen naar Rio de Janeiro, is de eerste vraag meestal wat voor weer is het daar. Je wilt natuurlijk weten wat je mee moet nemen qua kleding, wat voor klimaat het heeft en wat de beste reistijd is. Het is niet fijn als de vakantie in het water loopt. Daarom hebben wij hieronder meer informatie weergegeven om de beste reistijd voor Rio de Janeiro te bepalen, tevens heb je de mogelijkheid om een mooie reis samen te stellen. (Beste reistijd Rio de Janeiro informatie)

Bekijk hier de beste reistijd van Rio de Janeiro en vakanties ->

Waar ligt Rio de Janeiro?

Beste reistijd Rio de Janeiro:

Beste reistijd Rio de JaneiroRio de Janeiro is de voormalige hoofdstad van Brazilië en ligt in het zuidoosten van het land, aan de baai van Guanabara. Hier ligt ook het beroemde strand van Copocabana. Naast de mooie stranden heeft Rio de Janeiro ook prachtige bergen, zoals de Suikerbroodberg en de Corcovadoberg, waar een van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’, het reusachtige standbeeld van Christus de Verlosser, zich bevindt. En uiteraard wordt er elk jaar uitbundig het carnaval in Rio de Janeiro gevierd. (Beste reistijd Rio de Janeiro informatie)

Het hele jaar door is Brazilië te bezoeken, dit hangt wel af van de te bezoeken plek. In Rio de Janeiro heerst een tropisch klimaat en de beste reistijd is van juni tot en met november. Toch valt er het hele jaar door regen. Er is niet echt een duidelijk regenseizoen. Eigenlijk is het weer in Rio de Janeiro te vergelijken met het weer van de Noord-Europese landen in de zomer (Beste reistijd Rio de Janeiro informatie). Er zijn periodes met veel zon met een gemiddelde temperatuur van rond de 25 graden en bewolkte dagen met regen. De winter in Rio de Janeiro loopt van juni tot en met september, maar in de avonden kan het dan erg afkoelen. De zomers in Rio de Janeiro zijn warm met temperaturen rond de 30 graden, met een hoge luchtvochtigheid en regen. Ondanks de regen is het toch de beste reistijd om een strandvakantie te boeken naar Rio de Janeiro. Als je het carnaval spektakel zou willen meemaken, boek je reis dan wel op tijd. De Brazilianen hebben dan zelf ook zomervakantie. (Beste reistijd Rio de Janeiro informatie)

Bekijk hier de vakantie Rio de Janeiro en reistijden ->

Lees hieronder meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:16

Ben je van plan om naar Rio de Janeiro te gaan en heb je een keuze kunnen maken uit een bepaalde reisperiode? Waarom ben je voor deze keuze gegaan? We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *