Beste reistijd Reunion

De beste reistijd voor Reunion.

Beste reistijd ReunionHet eiland Reunion is een prachtig eiland in de Indische oceaan, grof gezegd gelegen tussen Madagaskar en Mauritius. Het eiland, een Franse provincie, is niet groter dan onze provincie Groningen en wordt gedomineerd door twee deels actieve vulkanen waarvan de Piton de Neiges maar liefst 3069 meter hoog is. Dit landschap heeft veel invloed op het klimaat en derhalve ook voor de beste reistijd voor Reunion. Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd Reunion en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Reunion. (Beste reistijd Reunion info)

Bekijk hier de beste reistijd van Reunion en vakanties ->

Waar ligt Reunion op de kaart?

Beste reistijd Reunion:

  • Beste reistijd ReunionHet eiland heeft een tropisch klimaat wat door de invloed van de zee gemiddelde temperaturen geeft van 22 graden in augustus tot 30 graden in februari. (De zomers vallen in onze winter door de ligging op het zuidelijk halfrond.) In de bergen is het 4 tot 18 graden een stuk koeler. Ook zorgen ze ervoor dat het in de middag veel regent (Beste reistijd Reunion info). Tijdens deze buien daalt de temperatuur heel snel waardoor het advies is om altijd een trui mee te nemen. De verschillen zijn lokaal enorm groot. Langs de westkust zijn er Nederlandse hoeveelheden maar in het binnenland zijn er pieken van wel 10.000 mm per jaar. (Beste reistijd Reunion info)
  • Grof gezegd heeft het weer vier eigenschappen. Januari tot april is de zomer, de meest natte maar ook warmste periode van het jaar. De westkust is het droogste gebied en er is kans op cyclonen. Tussen april tot augustus dalen de temperatuur steeds een beetje. Op de bergtoppen kan het sneeuwen en vriezen. Tussen augustus en november is het de droge periode met ‘slechts’ 13 tot 15 dagen met regen. De temperatuur is aangenaam al zijn de nachten, zeker in het binnenland, vrij koel. November en december zijn zonnig met 25 graden gemiddeld. Het binnenland is 10 graden koeler. (Beste reistijd Reunion info)

Meer informatie over Reunion en reistijden

Reistijden Reunion:

De beste reistijd voor Reunion zijn de maanden juni t/m september. Het zijn de droogste maanden en hebben de minste kans op stormen. Voor duikers is de beste reistijd voor Reunion echter december tot maart. De zee heeft een aangename temperatuur rond de 24 graden. De maand december is vaak druk door de aankomst van overwinteraars. De zonnekracht is het hele jaar zeer hoog waardoor bescherming wel noodzakelijk is. (Beste reistijd Reunion info)

Bekijk hier de vakantie Reunion en de beste reistijden Reunion ->

Lees hieronder meer reistijden voor andere landen:

3 reacties

Moderator · 25 november 2018 op 21:07

Vond je dit een goede reisperiode of heb je een goede tip om in een bepaalde reisperiode te gaan?

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:07

In welke periode zou jij willen gaan en waarom? We zijn benieuwd naar je keuze.

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:10

Van plan om naar het eiland Reunion te gaan in de Indische oceaan? Ben je van plan te gaan en heb je een keuze gemaakt uit een bepaalde reistijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *