Beste reistijd Quito

De beste reistijd voor Quito. Kom hier alles te weten over de beste reistijd voor Quito.


Beste reistijd Quito
Quito, de hoofdstad van Ecuador kijkt uit op de Volcán Pichincha, een aktieve vulkaan op ruim 4800 meter hoogte. Daarmee is deze vulkaan een stuk hoger gelegen dan Quito zelf die het 28000 meter boven zeeniveau moet doen. Deze hoogte, plus het feit dat het bijna op de evenaar is gebouwd, geven de stad een heel eigen klimaat hetgeen invloed heeft op de beste reistijd voor Quito. Op deze pagina kom je meer te weten over Quito, de beste reistijd Quito en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Quito (Beste reistijd Quito informatie). Wanneer je een ervaring hebt gehad met Quito en je wilt die delen met anderen dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Bekijk hier de beste reistijd voor Quito en vakanties ->

Waar ligt Quito?

Beste reistijd Quito:

Beste reistijd QuitoQuito kan wel eens de hoofdstad zijn met het meest regelmatige klimaat. Door de hoge ligging is het gehele jaar overdag altijd tussen de 20 en 25 graden. De nachten schommelen altijd rond de 10 graden. Het is hierdoor dat men in de stad ook wel spreekt over de eeuwige lente. De verschillen zitten meer in de hoeveelheid neerslag (Beste reistijd Quito informatie). In Quito zijn oktober tot en met april de natste maanden. Juli en augustus zijn de de droogste met ongeveer 8 dagen regen. Deze periode wordt over het algemeen aangeduid als de beste reistijd voor Quito. In de winter kan het wel oplopen tot 22 regendagen per maand. Een typische dag in Quito begint met zon, maar zeker in de natte maanden valt er ’s middags vaak een stevige regenbui, die over het algemeen gepaard zal gaan met onweer. Hierdoor daalt de temperatuur razendsnel tot ongeveer 15 graden.

Vanuit Nederland vlieg je direct naar deze stad, Het hoogteverschil zorgt voor een ijle lucht waardoor je enige tijd moet acclimatiseren en geen overmatige inspanningen moet verrichten. Het is verstandig veel alcoholvrij vocht tot je te nemen (Beste reistijd Quito informatie). De hoogte en ligging zorgen voor een hoge zonnefactor die gebruik van een hoge factor zonnebrandcrème noodzakelijk maakt. De hoeveelheid zonne-uren is echter zelfs in de zomer beperkt tot gemiddeld zes uur per dag. Voor de temperatuur is de beste reistijd voor Quito het gehele jaar door. Het is de regen waar de reiziger rekening mee moet houden. (Beste reistijd Quito informatie)

Bekijk hier de vakantie Quito en de beste reistijden ->

Lees hieronder meer informatie en reistips voor andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:21

Ben je van plan om naar Quito te gaan en heb je een keuze kunnen maken uit een bepaalde reisperiode? Waarom ben je voor deze keuze gegaan? We zijn benieuwd naar je beslissing. Laat je het weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *