Beste reistijd Quebec

Beste reistijd Quebec, de kaart en leuke reisinformatie voor Quebec.

Beste reistijd QuebecQuebec is een erg grote provincie in Canada, waar ook Frans wordt gesproken. Dit is wel een erg grote provincie, er kunnen namelijk best grote verschillen zijn tussen de regio’s. Het dichtbevolkte zuiden, met onder andere de stad Montreal, kent een landklimaat, er zijn daar dan ook vier seizoenen aanwezig. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe extremer het klimaat wordt. Het midden van Quebec heeft lange, strenge winters en koele zomers. Het uiterste noorden van de provincie heeft een Artisch klimaat, met permanent bevroren gebieden en met een winter die acht maanden duurt. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Quebec en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Quebec en vakanties Quebec ->

Waar ligt Quebec?

Beste reistijd Quebec, meer info:

De zomermaanden in Quebec hebben een gemiddelde temperatuur van rond de 24 graden Celsius. Dit is echter een gemiddelde van de hele provincie, in de stad montreal is de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden Celsius. Je begrijpt wel dat de zomers in het midden van de provincie nog wel rond de 20 graden Celsius zullen zijn, maar hoe verder naar het noorden hoe koeler het wordt. Als je van plan bent om naar het noorden te reizen, kan het erg prettig zijn dat de temperatuur niet onder het vriespunt ligt. Als je er van houdt, is het in de zomer ook heel lekker warm in het zuiden. Verder valt er in de zomermaanden iets meer neerslag dan in de andere seizoenen, maar niet uitzonderlijk veel. (Beste reistijd Quebec informatie)

  • Beste reistijd QuebecVanaf oktober kan de temperatuur in Quebec snel dalen. In het zuiden is het nog zo’n 13 graden, maar in het noorden is het dan al paar graden koeler. In november zal de temperatuur in bijna heel Quebec nog net boven het vriespunt liggen, maar vanaf december komt daar verandering in. Het is dan erg koud in heel Quebec voor een paar maanden. Pas vanaf mei wordt het echt weer warmer. (Beste reistijd Quebec informatie)

De winters zijn dus erg lang in Quebec, maar de zomers kunnen dan wel lekker warm zijn. Het is handig om de strengste wintermaanden, december, januari en februari, te vermijden. Tenzij je heel erg graag in de koud zit, kun je het beste in de zomer deze provincie bezoeken. (Beste reistijd Quebec informatie)

Bekijk hier de Quebec vakantie en de beste reistijden ->

Lees hieronder meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:27

Heb je een keuze kunnen maken uit een bepaalde reisperiode welke voor jou interessant zou kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *