Beste reistijd Phuket

De beste reistijd voor Phuket, tips voor het maken van een reis naar Phuket.
Beste reistijd PhuketPhuket is het grootste eiland van Thailand en ligt voor de westkust van het zuidelijke deel van het land. Het wordt van het schiereiland Malakka gescheiden door een smalle zeestraat en is met het vaste land verbonden door een brug. Op het eiland liggen aan de westkust de mooiste stranden die in trek zijn bij vakantiegangers waarbij het ook populair is om te duiken. Op deze pagina kom je meer informatie tegen over de beste reistijd Phuket en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Phuket te boeken. Tevens kan je zelf informatie toevoegen aan deze pagina door hieronder het formulier in te vullen.

Bekijk hier de beste reistijd van Phuket en Phuket reizen ->

Waar ligt Phuket?

Beste reistijd Phuket, meer informatie:

  • Beste reistijd PhuketDe provincie Phuket omvat behalve het grote eiland ook nog 39 kleine eilandjes die zich voor de kust van Phuket bevinden. Ongeveer 70 procent van het eiland zijn bergen terwijl 60 procent van de totale oppervlakte van 543 vierkante kilometer bestaat uit bos en rubber- en palmolieplantages. De natuur is prachtig en de stranden zoals je in een tropisch paradijs mag verwachten. (Beste reistijd Phuket info)
  • Als je op zoek bent naar levendigheid op Phuket is Patong de beste keus, met een keur aan hotels, bars en nachtclubs. Surin Beach ligt wat noordelijker en heeft een wat meer familie karakter. Karon ligt wat zuidelijker en heeft een mooi strand, prachtig uitzicht en warm zeewater. Nog zuidelijker ligt Kata Beach, prima geschikt om te relaxen en te surfen. (Beste reistijd Phuket info)

De beste reistijd voor Phuket is afhankelijk van de geplande activiteit maar het zal waarschijnlijk om een strandvakantie gaan. Hoewel de temperatuur nog steeds hoog is zal de regentijd dus geen voor de hand liggende keuze zijn. De buien komen dan meestal in de namiddag en in de avond. Dat is goed te doen als je beschut zit maar minder prettig als je er doorheen moet. Het is in deze periode, van mei tot november, dan ook een stuk rustiger op het eiland. (Beste reistijd Phuket info)

De beste reistijd voor Phuket is van januari tot en met maart. De maximum temperatuur ligt dan op 32 graden, er is veel zon en weinig regen (Beste reistijd Phuket info). Wind van zee maakt het verblijf op het strand aangenaam. De temperatuur van het zeewater is het hele jaar rond de 28-29 graden. Prima uit te houden dus. Heb je zelf informatie en een ervaring met Phuket en wil je die graag delen met anderen, dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. Tevens kan je een vraag stellen, misschien dat onze lezers uw vraag kunnen beantwoorden.

Bekijk hier de vakantie Phuket en de beste reistijden Phuket ->

Lees hier meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:18

Ben je van plan om naar Phuket te gaan en heb je een keuze kunnen maken uit een bepaalde reisperiode? Waarom ben je voor deze keuze gegaan? We zijn benieuwd naar je beslissing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *