Beste reistijd Peking

De beste reistijd voor Peking, de kaart en informatie over Peking.

Beste reistijd PekingPeking, of Beijing zoals het tegenwoordig veelal wordt geschreven is de hoofdstad van China. Het heeft ruim 11,5 miljoen inwoners en is een populaire bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Het heeft een warm landklimaat met lange, zeer warme zomers en behoorlijk koude winters. Dat heeft de nodige invloed op de beste reistijd voor Peking. Op deze pagina kom je nog meer informatie tegen over de beste reistijd Peking (Beijing) en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Peking te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Peking en vakanties Peking ->

Waar ligt Peking?

Beste reistijd Peking:

De ligging van de stad is bepalend voor de grote verschillen tussen de zomer en de winter. Aziatische moessons voeren in de zomer de warme en vochtige lucht aan. In de winter is de heersende wind echter noordelijk waardoor de uitlopers van de Siberische koude de stad bereiken (Beste reistijd Peking informatie). Omdat het tussen oktober en mei bijna niet regent ontstaat er grote droogte en kunnen er stofstormen ontstaan. Dit heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit van de stad. Samen met de grote uitstoot van het wagenpark en industrie heeft de stad veel last van smog, vooral tijdens warme zomerdagen. (Beste reistijd Peking informatie)

De verschillen tussen de maanden worden duidelijk bij een overzicht van de gemiddelde temperaturen in graden van enkele maanden.

  • Beste reistijd PekingJanuari – Max 2, Min -10
  • Maart – Max 11, Min -1
  • Mei – Max 27, Min 13
  • Juli – Max31, Min 22
  • September – Max 26, Min 14
  • Nov – Max 10, Min -1

In de zomer komen ook regelmatig korte maar zeer hevige buien voor. Samen met de hoge temperaturen en ernstige smogvorming is deze periode niet de beste reistijd voor Peking.

Afgezien van de eerste week van mei, een vakantieweek met veel binnenlandse toeristen, toerist uithangt, is de lente een goed seizoen om Peking te bezoeken (Beste reistijd Peking informatie). Warme en frissere dagen wisselen elkaar af, Er valt relatief weinig regen en de lente heeft de meeste zonuren. Ook de korte herfst is een aanrader maar vermijd de eerste week van oktober omdat de Chinezen dan vrij hebben waardoor hotels vol en duur zijn en de wachtrijen lang. verrassend genoeg kan de winter ook jouw beste reistijd voor Peking zijn. Het is dan koud maar bijna altijd droog, er is minder toerisme waardoor de hotels goedkoop en de bezienswaardigheden relatief rustig zullen zijn. (Beste reistijd Peking informatie)

Bekijk hier de vakantie Peking en de beste reistijden ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Peking.

Meer reistijden en informatie voor andere landen:

2 reacties

bestereistijd · 25 november 2018 op 20:45

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Peking? Wat is volgens jou de beste reistijd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Moderator · 10 december 2018 op 20:32

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar Peking wilt reizen? Waarom heb je deze keuze gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *