Beste reistijd Panama

Beste reistijd Panama, tips voor het maken van een reis en informatie.

Beste reistijd PanamaHet hele jaar door kan je reizen naar en in Panama door de aangename gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden het hele jaar rond. Waar je wel rekening mee moet houden, is het regenseizoen dat loopt van mei tot en met november waarin een hevige regenbui kan voorkomen in de namiddag. Door de gunstige ligging van Panama ontsnapt het telkens aan orkanen en andere natuurrampen in tegenstelling tot andere landen in Midden-Amerika. In hotels en andere toeristische plaatsen spreekt men van een hoogseizoen in de maanden december tot en met april waarin hun prijzen wat hoger zullen liggen dan in de andere maanden. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Panama.

Bekijk hier de beste reistijd voor Panama en vakanties ->

Waar ligt Panama?

Beste reistijd Panama:

  • Regenseizoen in Panama

Beste reistijd PanamaHet regenseizoen loopt van mei tot en met november, maar dit betekent niet veel meer dan verhoogde kans op een hevige regenbui en dit meestal in de namiddag. Het zijn nog steeds aangename warme temperaturen overdag, het is droog ’s morgens en het regent ook niet elke dag. Je ziet trouwens de bui lang genoeg op voorhand in de lucht hangen zodat deze nooit als een verrassing komt. Je kunt je activiteiten ’s morgens plannen en de natuur is mooier na een regenbui dus dat is nog een pluspunt voor de natuurliefhebbers (Beste reistijd Panama info). Een typische dag in Panama bestaat uit veel zon van ’s morgens vroeg tot laat in de namiddag. De gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden zorgt voor tropische warmte die wat drukkend kan ervaren worden. Tijdens de avond en nacht is er bijzonder weinig afkoeling. (Beste reistijd Panama info)

  • Panama op zijn best

Wie graag de verkoeling opzoekt, trekt best naar de hooglanden van Panama waar het kwik door het tropische hooggebergteklimaat eerder rond de 25 graden blijft hangen overdag en zorgt voor een frisse avond en nacht. Voor de echte watersporters is dan het regenseizoen de ideale periode om te gaan, want dan zijn de rivieren voller en zorgen ze voor optimaal kayak- en raftplezier. (Beste reistijd Panama info)

Bekijk hier de vakantie Panama en de beste reistijden voor Panama ->

Veel plezier met het maken van een mooie reis naar Panama!

Meer reistijden en weetjes voor andere landen:

2 reacties

bestereistijd · 25 november 2018 op 20:47

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Panama? Wat is volgens jou de beste reistijd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

bestereistijd · 25 november 2018 op 21:30

Ben jij benieuwd hoe het is om op Panama te verblijven? Waarom kies je hiervoor en voor welke reistijd wil je gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *