Beste reistijd Palawan

De beste reistijd voor Palawan, tips voor het maken van een reis.

Beste reistijd PalawanPalawan is een provincie en een eiland van de Filipijnen en heeft de bijnaam de last frontier van de Filipijnen. In totaal horen 1780 eilanden tot Palawan. Het is de grootste provincie van het land en heeft ongeveer 800.000 inwoners. Het eiland is ongeveer 2000 kilometer lang en bestaat voornamelijk uit heuvels en bergen tot 2085 meter hoog. Het is een echt eco eiland met een uniek en prachtige natuur en witte stranden. Doordat het te maken heeft met een droog en nat seizoen heeft dat invloed op de beste reistijd voor Palawan. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Palawan en heb je de mogelijkheid om een vakantie Palawan te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd voor Palawan en vakanties ->

Waar ligt Palawan?

Beste reistijd Palawan:

Beste reistijd PalawanDoor de lengte van het eiland heeft Palawan twee klimaatzones. Het zuiden en de westkust hebben twee seizoenen, een nat en een droog seizoen die beiden ongeveer zes maanden duren. In het oosten valt er minder neerslag maar houd het natte seizoen langer aan eb valt de regen langer achter elkaar naar beneden. Het zuiden heeft het minste last van stormen tijdens het regenseizoen, het noorden heeft veel regen, zeker in juli en augustus (Beste reistijd Palawan informatie). Over het algemeen valt de meeste regen op het eiland tussen juni en oktober met een concentratie in september. Gemiddeld valt er rond de 1500 millimeter regen op jaarbasis. Palawan heeft relatief weinig last van orkanen. (Beste reistijd Palawan informatie)

Tijdens de zomer is de gemiddelde temperatuur 30 graden met nachttemperaturen van 20 graden. Hoog gelegen gebieden zijn wat koeler, het laagland en aan de kust halen wel 35 graden. Door de ligging zijn de winters ook warm met een gemiddelde van 28 graden (Beste reistijd Palawan informatie). De beste reistijd voor Palawan is november tot uiterlijk juni. Het is het droge seizoen met een kalme zee waardoor zowel duikers als zoneliefhebbers aan hun trekken komen (Beste reistijd Palawan informatie). De maanden juni tot oktober zijn minder geschikt voor een vakantie omdat het regenseizoen het vakantieplezier ernstig kan verstoren. Surfliefhebbers krijgen de beste omstandigheden van april tot mei als er een milde wind waait. Duikers krijgen tussen februari en mei het meest heldere water. (Beste reistijd Palawan informatie)

Bekijk hier de vakantie Palawan en de beste reistijden ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Palawan.

Hieronder meer reistijden en informatie:

1 reactie

bestereistijd · 25 november 2018 op 20:42

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Palawan? Wat is volgens jou de beste reistijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *