Beste reistijd Oostenrijk

Beste reistijd Oostenrijk, de kaart en informatie over Oostenrijk.
Beste reistijd OostenrijkOp zoek naar meer informatie over de beste reistijd voor Oostenrijk, bijvoorbeeld voor het maken van een rondreis of het boeken van een vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan op deze pagina tal van nuttige informatie.

Meer informatie over Oostenrijk

  • Zoals wel meer Noord-Europese landen kan het vakantieseizoen in Oostenrijk worden onderverdeeld in twee verschillende periodes: winter- en zomervakanties. Nu zal dat voor de meeste Nederlanders geen verassing zijn, aangezien een groot deel van onze bevolking ieder jaar wel een paar weken in de Alpen verblijft, maar Oostenrijks succes als vakantieland zorgt ook voor de bekende, aanvullende problemen: files, overvolle campings, drukte bij bergliften, etc.. Hieronder dan ook wat tips voor de beste reistijd in Oostenrijk. (Beste reistijd Oostenrijk informatie)
  • Files vormen een vervelend, maar soms helaas onvermijdelijk deel, van onze vakantie. Wie op vakantie gaat naar populaire bestemmingen als Oostenrijk en Frankrijk moet, zeker in het hoogseizoen, zijn vertrektijd goed afstemmen op de rustigste maanden. Voor mensen met schoolgaande kinderen (basisschool en middelbare school) wordt het moeilijk om de topdrukte volledig te vermijden en de beste reistijd in Oostenrijk te selecteren, maar kinderloze stellen, singles, en koppels met studerende kinderen, kunnen hun vakantie wel boeken in de rustige weken die net vóór of na de vakantiedrukte vallen.

Bekijk hier de beste reistijd voor Oostenrijk en vakanties Oostenrijk ->

Waar ligt Oostenrijk op de kaart?

Beste reistijd Oostenrijk, het weer:

Winter- en zomerproblemen
Beste reistijd Oostenrijk• De winters in Noord-Europa kunnen verraderlijk zijn, zeker wanneer je het over Oostenrijkse bergpassen of Duitse snelwegen hebt. Zorg er als reiziger dan ook voor dat je winterbanden zijn geprepareerd, dat je sneeuwkettingen in de achterbak hebt liggen, en dat ook andere benodigdheden, ijskrabbers bijvoorbeeld, netjes zijn meegenomen. Hopelijk heb je ze niet nodig, maar sneeuwval is moeilijk te voorspellen en kan hele verkeersstromen binnen een paar uur dereguleren. Houdt hier dus rekening mee. (Beste reistijd Oostenrijk informatie)
• Zomers heb je in Oostenrijk natuurlijk geen last van sneeuwstormen, maar in berggebieden kan het niettemin nog steeds ontzettend hard regenen. Houd dan ook goed de weerberichten in de gaten, voordat u op reis gaat – zo kunt u toekomstig ongemak vermijden. (Beste reistijd Oostenrijk informatie)
• Ook in Oostenrijk zelf is het belangrijk om nooit lange wandelingen te ondernemen zonder een goed beeld van de weersomstandigheden. Het mag nog zo zonnig lijken, met geen wolkje aan de lucht, maar in berggebieden kan het weer sneller omslaan dan je denkt. Neem voor de zekerheid dus altijd een poncho mee, zeker als u hoog in de bergen gaat wandelen. (Beste reistijd Oostenrijk informatie)

Bekijk hier de vakanties Oostenrijk en de beste reistijden ->

Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijd van andere landen:

3 reacties

Anoniem · 9 mei 2016 op 23:15

Super, Oostenrijk was geweldig! We zijn in februari gegaan.

bestereistijd · 25 november 2018 op 21:32

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Oostenrijk? Wat is volgens jou de beste reistijd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Moderator · 10 december 2018 op 20:59

Als je naar Oostenrijk wilt gaan, voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *