Beste reistijd oktober

De beste reistijd oktober, geniet van een mooie vakantie of reis.

Oktober is niet de meest populaire vakantiemaand onder de Nederlanders. De meeste mensen concentreren hun vakantie toch in het voorjaar, de zomer en rondom de feestdagen in december waarna de wintersporters nog ruim 2 maanden vakantie kunnen vieren. Oktober valt haast overal buiten. Kijken we echter wereldwijd dan bestaat de beste reistijd oktober wel dergelijk. Hieronder lees je alles over de beste reistijden voor de maand oktober en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken voor de maand oktober. (Beste reistijd oktober informatie)

Bekijk hier de vakanties voor oktober en de beste reistijden ->

Beste reistijd oktober:

Wat verstaan we onder de beste reistijd. Grof gezegd is dat een weertype zonder al te veel extremen. Het is dus niet te warm en niet te koud. Het regent niet overdadig en de kans op stormen en orkanen is klein. De luchtvochtigheid voelt niet al te benauwd aan en het zeewater is, indien van toepassing, aangenaam. Kortom, een weertype waarin je het meest optimaal van de bestemming kan genieten.

  • Beste reistijd oktoberDe beste bestemmingen voor oktober is vrij divers maar over het algemeen liggen de meeste bestemmingen op het zuidelijk halfrond omdat het daar in oktober lente is. In Zuid-Amerika zijn dat Brazilië, Argentinië, Chili, Bolivia en Peru. Ook Suriname is dan goed te bezoeken door een droge periode. In Afrika zijn de noordelijke landen zoals Marokko en Tunesië prettige bestemmingen maar ook de in het oosten, aan de oceaan grenzende landen vanaf Ethiopie tot aan Zuid-Afrika. Botswana en Namibië zijn ook prima bestemmingen voor oktober. (Beste reistijd oktober informatie)
  • Meer richting Azië komen we bij Iran, het noorden en het zuiden van India, China inclusief Tibet, Nepal en Bhutan en nog verder Thailand, Cambodja en Indonesië. De meest afgelegen goede reisbestemmingen voor oktober zijn Japan en Nieuw Zeeland. Omdat dit een vrij grove richtlijn is zal het verstandig zijn om per land de specifieke details op te zoeken. Per land kunnen er namelijk regionale verschillen optreden. (Beste reistijd oktober informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor de maand oktober en vakanties oktober ->

Tenslotte dicht bij huis. Oktober kan een prima reistijd zijn voor Italië, Spanje en Portugal en dan voornamelijk de zuidelijke gebieden van deze landen. De zon laat zich nog volop zien en het zeewater is nog warm door de zomer die geweest is. (Beste reistijd oktober informatie) Heb je iets toe te voegen aan deze pagina dan kan je hieronder een berichtje achterlaten.

Meer reistijden:

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:32

Waarom heb je de keuze gemaakt om in de maand oktober te gaan reizen? Voor werk of misschien wel een vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *