Beste reistijd Noorwegen

Beste reistijden Noorwegen, de kaart en het boeken van een reis naar Noorwegen.

Beste reistijd NoorwegenDenk je er aan binnenkort Noorwegen te willen gaan bezoeken? Het mooie noordelijke Scandinavische land dat bekend staat om zijn prachtige natuur en zijn mooie diepe fjorden. Het is perfect als je een bijzondere rustige of juist leuke actieve reisbestemming zoekt. Maar wat is precies de beste reistijd of periode om naar Noorwegen te gaan (beste reistijd Noorwegen)? Je wilt natuurlijk niet worden overvallen door slechte weersomstandigheden. Er zijn redelijk verschillen met het noorden en het zuiden en het oosten en het westen van het land. Hieronder lees je meer informatie over Noorwegen, de beste reistijd en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie naar Noorwegen te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd voor Noorwegen en vakanties ->

Waar ligt Noorwegen?

Beste reistijd Noorwegen:

Over het algemeen is de beste reistijd voor Noorwegen van mei tot en met augustus. Het algemene beeld van Noorwegen is meestal een vrij koud beeld. Maar zo koud is het helemaal niet, dankzij de warme golfstroom is het niet al te koud aan de kust. Maar als je naar Noorwegen gaat voor sneeuwactiviteiten is eind februai tot en met maart. Als je graag het Noorderlicht wil bezichtigen kun je het best in het voor of najaar gaan. Er is meer dan genoeg te beleven in het mooie Noorwegen voor het gehele gezin of je groep vrienden. (beste reistijd Noorwegen informatie)

Beste reistijd NoorwegenOver het algemeen is het hoogseizoen van juni tot augustus en het laagseizoen van voor mei en na september. De rustigste maan is oktober en de donkerste maanden januari en februari. De beste maand voor wintersport activiteiten is maart. Tijdens de zomer is er veel lichte en zijn de temperaturen verrassend aangenaam. Terwijl het in de winter juist adembenemend mooi en koud is. De winters zijn vrij lang dus je hebt meer dan genoeg tijd voor skiën of snowboarden. Maar de meest ideale reistijd voor skiën is en blijft waarschijnlijk maart. Naast sport activiteiten is er natuurlijk ook meer dan genoeg andere dingen te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een van de geliefde kerstmarkten of een van zijn zomerse festivals zoals het Viking festival in Karmoy. OF een van de adembenemende kerstmarkten in december. Waarvan de bekendste de oplucht kerstmarkt in Oslo is. (beste reistijd Noorwegen informatie)

Wilt u meer te weten komen over een mooie rondreis Noorwegen dan kunt u meer te weten komen door op één van de links te klikken. Voor meer informatie over reizen door Noorwegen kunt u op de rondreis Noorwegen website klikken op de vorige link. (beste reistijd Noorwegen tip) Wanneer u meer te weten wilt komen over Noorwegen zelf voor bijvoorbeeld een rondreis, dan kunt u ook eens een kijkje nemen op: https://rondreisnoorwegen.eu/rondreis-noorwegen-21-dagen/. Ook kan je meer informatie inwinnen op www.noorwegenvakantie.net.

Bekijk hier de reizen naar Noorwegen en de beste reistijden ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Noorwegen!

Tips en weetjes over andere landen:

5 reacties

Anoniem · 28 april 2016 op 22:31

Waanzinnige rondreis gemaakt door Noorwegen en ontzettend genoten van de prachtige natuur. We zijn in de maand november gegaan.

Anoniem · 30 september 2016 op 21:28

Handige website met nuttige informatie. Noorwegen lijkt me sowieso eens een keer te gek1

Anoniem · 30 september 2016 op 21:30

Ik wil ook naar Noorwegen, een stukje Lapland bekijken lijkt me waanzinnig!

bestereistijd · 25 november 2018 op 20:39

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Noorwegen? Wat is volgens jou de beste reistijd?

Moderator · 10 december 2018 op 20:59

Als je naar Noorwegen wilt gaan, voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *