Beste reistijd Nieuw Zeeland

Beste reistijd Nieuw Zeeland, tips voor het maken van een reis.
Beste reistijd Nieuw ZeelandVan plan om naar Nieuw Zeeland te gaan? Al eens gedacht om een mooie rondreis te maken door Nieuw Zeeland of te genieten van een prachtige vakantie? Bekijk dan eerst de beste reistijd voor Nieuw Zeeland (beste reistijd Nieuw Zeeland). In welke maand is het handig om naar Nieuw Zeeland te gaan en wat is er allemaal mogelijk? Op deze pagina komt u meer te weten over Nieuw Zeeland, kunt u een reis boeken bij een reisspecialist en kunt u de kaart van Nieuw Zeeland bekijken. Allereerst vindt u meer over Nieuw Zeeland zelf.

Nieuw Zeeland informatie

  • Nieuw-Zeeland wordt vaak in één adem genoemd met zijn grotere broer, Australië. Op zich is dat niet eens zo vreemd, aangezien de landen een vergelijkbare, koloniaal Engelse achtergrond delen. Maar als toerist is het misschien handig om je te beseffen dat de fysieke afstand tussen Australië en Nieuw-Zeeland alsnog even groot is als de afstand tussen Nederland en Turkije.
  • Nieuw-Zeeland heeft bovendien een wezenlijk ander klimaat en ecosysteem, dan het droge, doorgaans woestijnachtige Australië. Waar in de Australische Outback al tientallen cowboyfilms zijn opgenomen (de enorme leegte is vergelijkbaar met het zuidwesten van de Verenigde Staten), is Nieuw-Zeeland een vochtig, dichtbebost land, met hoge bergen die zich over beide landsdelen uitstrekken. (Beste reistijd Nieuw Zeeland informatie)
  • Maar wat is nu de beste reistijd voor Nieuw Zeeland, wanneer moet je het eiland echt bezocht hebben, en wanneer kun je beter niet komen? Hieronder een kort overzicht.

Bekijk hier de beste reistijd voor Nieuw Zeeland en vakanties ->

Waar ligt Nieuw Zeeland?

Beste reistijd Nieuw Zeeland:

Klimaat
Beste reistijd Nieuw Zeeland• In tegenstelling tot het Australische klimaat, waar extremen elkaar in hoog tempo kunnen afwisselen, heeft Nieuw-Zeeland, door de gematigde invloeden van de oceaan, een milder, zachter klimaat. In de meeste delen van het land wordt het zomers gemiddeld een graad of 25/26 en moet men het ’s winters doen met 12 tot 15 graden. (Beste reistijd Nieuw Zeeland informatie)
• Afhankelijk van de hoogte kan het echter stukken kouder worden en in de Nieuw-Zeelandse berggebieden ligt er ’s winters een dik pak sneeuw. Ook zijn er delen van het Zuid-Eiland die onder invloed van warme windstromen significant hoge temperaturen kunnen hebben. Over het algemeen heeft Nieuw-Zeeland echter een gematigd, enigszins Europees klimaat. (Beste reistijd Nieuw Zeeland informatie)
• De beste reistijd naar Nieuw-Zeeland hangt dan ook af van de gebieden die je wil bezoeken, en de taferelen die je verwacht aan te treffen. Ben je benieuwd naar een ondergesneeuwd Nieuw-Zeeland en wil je in de bergen gaan skiën, dan is de winter natuurlijk de beste periode. Wie zich een algemeen beeld van het eiland wil vormen, zowel van de bergen, de steden en de stranden, heeft overigens meer baat bij de zomerperiode, die in onze winterperiode valt. Januari en februari zijn doorgaans de warmste maanden. (Beste reistijd Nieuw Zeeland informatie)

Bekijk hier de vakantie Nieuw Zeeland en de beste reistijden ->

Hieronder vindt u meer reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *