Beste reistijd Nicaragua

Wat is de beste periode om Nicaragua te bezoeken?

Beste reistijd NicaraguaWanneer je een verre reis maakt naar Nicaragua wil je er natuurlijk zoveel mogelijk uithalen. Om dat te bereiken moet je goed voorbereid op reis gaan. Met een goede voorbereiding ben je namelijk al een heel eind op weg om een fantastische reis te gaan ervaren. Eén van de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden, is het bepalen van de beste reistijd voor Nicaragua. We hebben voor jou onderzocht wat de beste reistijd is om Nicaragua te ontdekken. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Nicaragua, de temperatuur en je hebt de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Nicaragua. (Beste reistijd Nicaragua informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Nicaragua en vakanties ->

Waar ligt Nicaragua?

Beste reistijd Nicaragua, informatie:

Het klimaat van Nicaragua:

Nicaragua is een Midden-Amerikaans land met een kustlijn van ruim negenhonderd kilometer lang. Hiervan ligt ongeveer zeshonderd kilometer langs de Caribische zee en zo’n driehonderd kilometer ligt langs de Grote Oceaan. Om de beste reistijd voor Nicaragua te bepalen (Beste reistijd Nicaragua informatie), moeten we rekening houden met de drie verschillende klimaten die het land heeft:

  • Beste reistijd NicaraguaHet tropisch regenwoudklimaat (noordwesten en oosten): het gehele jaar door is de temperatuur redelijk stabiel. Er is niet echt een droge periode of een natte periode aanwezig. (Beste reistijd Nicaragua informatie)
  • Het tropisch moessonklimaat (centraal en zuidwesten): in de zomerperiode valt er veel regen, van november tot april is het droger.
  • Het tropisch savanneklimaat (westen): er is duidelijk een droog seizoen aanwezig waarbij weinig regenval is, deze is van november tot april. (Beste reistijd Nicaragua informatie)

In het laagland (hoogte tot 750 meter) vind je de warmste gebieden. In maart en april kan het wel 35 graden zijn. Langs de kust en in het centrale hoogland (750-1600 meter) is het iets koeler, met zo’n 30 graden. Ook wordt er nog een gebied ‘koudland’ genoemd, dit zijn de hoogste plekken in Nicaragua. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt overdag tussen de 22 en 24 graden. (Beste reistijd Nicaragua informatie)

De beste reistijd om Nicaragua te bezoeken is van november tot en met maart, hier heb je de meeste kans op dagen met zonneschijn en warmte. Vermijd liever de maanden april en mei, de temperaturen zijn dan erg bedrukt en er zijn veel stofwolken. En houd je niet van regen, bezoek Nicaragua dan niet tussen mei en oktober. (Beste reistijd Nicaragua informatie)

Bekijk hier de vakantie Nicaragua en de beste reistijden ->

Hieronder vindt u meer reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

bestereistijd · 25 november 2018 op 20:38

Welke reisperiode vind jij de moeite waard voor Nicaragua? Wat is volgens jou de beste reistijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *