Beste reistijd New Orleans

De beste reistijd voor New Orleans, de kaart van New Orleans en meer.

Beste reistijd New OrleansNew Orleans is de grootste stad van de staat Louisiana en is gelegen aan de rivier de Mississippi. In de stad wonen ruin 470.000 inwoners maar met alle stedelijke randgemeenten erbij zijn het er ruim 1,3 miljoen. New Orleans kwam slecht in het nieuws toen het in augustus 2005 zwaar werd getroffen door de orkaan Katrina. Doordat de dijken het begaven stond bijna de gehele stad onder water. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd New Orleans en heb je de mogelijkheid om een reis te boeken naar New Orleans. (Beste reistijd New Orleans informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor New Orleans en vakanties ->

Waar ligt New Orleans?

Beste reistijd New Orleans:

Beste reistijd New OrleansNew Orleans heeft een warm zeeklimaat dat zich kenmerkt door de koele maar zachte winterperiode en de warme zomerperiode. Dat heeft invloed op de beste reistijd voor New Orleans. Tijdens de zomermaanden kan het kwik hier met gemak richting de 40 graden Celsius gaan. het gemiddelde ligt echter op 27,7 graden. Door de vele neerslag, er valt bijna 1600 millimeter regen gemiddeld per jaar is er een hoge luchtvochtigheid eb voelt het erg klam en benauwd aan. Tijdens de wintermaanden kan het gaan vriezen al beperkt dit zich in de regel tot de nachten. Overdag warmt het wel op tot een 16 tot 18 graden. (Beste reistijd New Orleans informatie)

Zoals de ramp met de orkaan Katrina al liet zien ligt New Orleans in het orkaangebied. In New Orleans kunnen er tropische stormen en orkanen voorkomen tussen juni en oktober. Dit betekend niet dat het ook jaarlijks zal plaatsvinden. Het noodweer wordt ruim van te voren wel aangegeven door de autoriteiten. (Beste reistijd New Orleans informatie)

De beste reistijd voor New Orleans is over het algemeen het voor- en najaar omdat de temperaturen aangenaam zijn, de neerslag meevalt en daardoor ook de luchtvochtigheid wat lager zal zijn. De zomers zijn warmer maar benauwder. De stad staat bekend om zijn bijzondere carnaval Mardi Gras wat wordt gehouden voor Aswoensdag. (februari) de stad krijgt dan zeer veel bezoekers maar het dompelt zich onder in een zeer goede bijzonder feest. Ook druk is de decembermaand als de Amerikanen zelf vakantie hebben. (Beste reistijd New Orleans informatie)

Heb je zelf een unieke ervaring gehad met New Orleans en wil je informatie delen met anderen? Dan kan je hieronder een bericht achterlaten.

Bekijk hier de vakantie New Orleans en de beste reistijden ->

De beste reistijden voor andere landen:

2 reacties

Anoniem · 2 oktober 2016 op 20:24

Bedankt voor de handige tips, de kaart ook handig erbij trouwens! Thanks voor de info!

Moderator · 3 december 2018 op 10:35

Van plan om naar New Orleans te gaan? Voor welke reisperiode zou je dan gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *