Beste reistijd Nepal

De beste reistijd voor Nepal, de kaart en reisinformatie.

Beste reistijd NepalNepal ligt in het Himalayagebergte en is geografisch geplaatst tussen China en India. Er leven ruim 31 miljoen mensen. 8 van de 10 hoogste bergen waaronder de Himalaya liggen in Nepal. Door de enorme hoogteverschillen heeft Nepal diverse klimaatgebieden, variërend van een hooggebergteklimaat boven de 4400 meter en een een subarctisch klimaat, tussen de 2400 en 3600 meter, tot een subtropisch klimaat bij de grens met India (Beste reistijd Nepal informatie). Dit heeft veel invloed op de beste reistijd voor Nepal. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Nepal en heb je de mogelijkheid om een reis te boeken naar Nepal.

Bekijk hier de beste reistijd voor Nepal en reizen ->

Waar ligt Nepal?

Beste reistijd Nepal:

Nepal heeft vijf seizoenen. Behalve de zomer, winter, herfst en lente is er ook de moesson. Deze laatste kom je met name tegen in het zuiden tussen juni en september. Neerslaggemiddelden van 1800 tot 3000 millimeter zijn hele normale waarden. Tijdens de moesson kan je niet goed wandelen en ook de bergen zijn vaak slacht te zien doordat ze in nevelen zijn gehuld.

  • Beste reistijd NepalToch is Nepal ten zuiden van de Himalaya niet heel koud omdat de bergen de koude lucht uit het noorden blokkeren. Natuurlijk zal het hoog in de bergen koud zijn en boven de 4400 meter is het zelfs in de zomer maar net boven het vriespunt (Beste reistijd Nepal informatie). Vooral de noordelijke hellingen kunnen last hebben van sneeuwstormen. (Beste reistijd Nepal informatie)
  • De meeste reizigers zullen vanuit de hoofdstad Kathmandu het land in reizen. In de winter is het daar vrij mild met temperaturen rond de 19 graden en tot april regent het niet vaker dan gemiddeld drie keer. De zomers zijn rond de 28 graden maar veel natter. Hou er rekening mee dat hun zomer tijdens onze winter valt. Dit maakt Nepal tot een plaats waar je op een originele manier van de winterzon kan genieten. (Beste reistijd Nepal informatie)

De beste reistijd voor Nepal is de periode tussen oktober en mei. De bergen zijn het beste te belopen in de maanden oktober en november en van maart tot april, met name omdat de dagen aangenaam warm en de nachten niet te koud zijn (Beste reistijd Nepal informatie). Bovendien regent het weinig waardoor een heldere lucht de imposante bergen het fraaist laat uitkomen.

Bekijk hier de beste reistijd van Nepal en vakanties ->

Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Nepal.

Meer reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *