De beste reistijd voor Nederland, de kaart en een vakantie boeken in Nederland.
Beste reistijd NederlandNederland. Het land van molens, tulpen, klompen, platteland, water en niet te vergeten de Antillen. Als je Nederland wil ontdekken is de beste reistijd tussen 1 april en 1 oktober. In die periode worden de meeste evenementen georganiseerd: Koningsdag in april, het Rotterdamse Zomercarnaval in juli. Daarnaast zijn er in Nederland ieder jaar verschillende meerdaagse muziekfestivals: Pinkpop en Lowlands zijn de bekendste.
Pinkpop wordt gehouden in het Pinksterweekend en Lowlands in augustus. Pinkpop is het langstlopende muziekfestival ter wereld. Beide festivals trekken jaarlijks erg veel bezoekers uit binnen- en buitenland. De festivals worden gehouden in Biddinghuizen en in Landgraaf. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Nederland en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken binnen Nederland.

Bekijk hier de beste reistijd van Nederland en leuke vakanties ->

Waar ligt Nederland op de kaart?

De beste reistijd voor Nederland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat. Het heeft milde winters en koele zomers. Op de Caraïbische eilanden is het klimaat anders. Op Bonaire vind je bijvoorbeeld het steppeklimaat. Op Aruba en Curaçao is het klimaat semi-aride tot aride. De zon schijnt het meest aan de kust. In de Achterhoek schijnt de zon het minst. Nederland staat bekend als regenland, maar het regent er niet vaak. (Beste reistijd Nederland informatie)

  • Voor de typisch Nederlandse evenementen is de beste reistijd tussen 1 april en eind augustus.

Beste reistijd NederlandNederlanders zijn gek op fietsen. Zodra het mooi weer wordt, trekken ze erop uit. In Amsterdam nemen veel mensen de fiets omdat dat sneller gaat dan de auto. Op sportief niveau trekt de Amstel Gold Race altijd veel bezoekers.

  • Andere plaatsen waar je typisch Nederlandse taferelen kunt bewonderen zijn bijvoorbeeld Giethoorn en Volendam.

Op 27 april wordt Koningsdag gehouden. Jaarlijks trekt dit evenement veel bezoekers uit binnen- en buitenland en op veel plekken worden rommelmarkten gehouden. De mensen trekken vaak iets aan in de nationale kleur van Nederland: oranje. De verjaardag van de Koning wordt gevierd. Het is de nationale feestdag van Nederland. Het feest wordt nooit op een zondag gevierd. Tot en met 2013 werd op 30 april Koninginnedag gehouden.

Bekijk hier de vakantie Nederland en de beste reistijden ->

Het Zomercarnaval in Rotterdam is een zeer kleurrijk evenement met veel muziek, pracht en praal waar jaarlijks veel mensen naartoe gaan. Het is een variant van het carnaval in Latijns Amerika. Daarnaast kan het ontzettend leuk zijn om een leuk dagje uit te boeken naar een pretpark in Nederland.

Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *