Beste reistijd Namibië

Beste reistijd Namibië, de kaart en enkele reistips.

Beste reistijd NamibiëNamibië is een land dat je het hele jaar door kan bezoeken. Over het algemeen heeft Namibië een woestijnklimaat: heet overdag, vrij fris ’s nachts. Dus neem gerust een paar sweaters mee. Er bestaan geen echte winters in dit land (Beste reistijd Namibië info). Alhoewel er ook maar weinig regen valt en het altijd vrij warm is in Namibië, kunnen we toch drie perioden onderscheiden. Afhankelijk van wat jij wil doen en zien, kies je jouw seizoen uit:

  • de koelere periode
  • de tussenperiode
  • het regenseizoen

Hieronder kom je meer te weten over de beste reistijd voor Namibië en heb je de mogelijkheid om een reis te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Namibië en vakanties ->

Waar ligt Namibië?

Beste reistijd Namibië, meer informatie:

Beste reistijd NamibiëDe koelere periode gaat van mei tot en met augustus. Dit is de uitgelezen periode om het Etosha National Park te gaan bezoeken. Het gras in de vlaktes staat dan het hoogst, de dieren kunnen zich het best verstoppen, maar ze zijn dan wel in grote aantallen te bespeuren. Een echt aanrader! In het Noordwesten kan je in deze periode ruim de tijd nemen om de Himba stammen te bezoeken (Beste reistijd Namibië info). Deze bevolkingsgroep leeft nog traditioneel. Vooral de vrouwen zijn merkwaardig en onvergetelijk: ze zijn ingesmeerd met vet en okerkleurig zand en dragen de haren in vlechtjes. (Beste reistijd Namibië info)

In september beginnen de temperaturen ernstig te stijgen. Het wordt bloedheet en de natuur wordt dor. Dit is de ideale periode om het prachtige landschap van rotsen en zandwoestijnen te doorkruisen. Het is heet, maar prachtig mooi! Je kan dergelijke reis afwisselen met een paar dagen aan de kust. Verrassend zijn de van oorsprong Duitse stadjes Swakopmund, Luderitz en het spookstadje Kolmanskoppe. Uniek zijn de kolonies van zeerobben aan de Skeleton Coast. (Beste reistijd Namibië info)

Het regenseizoen valt van december tot maart. Maar laat dit jou niet beletten om in die periode Namibië te bezoeken: de regen valt in de vorm van heftige stortbuien die snel weer over zijn. Het is dan warm en zwoel maar de regen biedt afkoeling (Beste reistijd Namibië info). Voor (amateur)fotografen is het regenseizoen heel welkom. Na deze periode staan de vlaktes vol fris gras en mooie planten. Het licht is zuiver en ideaal voor foto’s. Heb je iets toe te voegen aan deze pagina, bijvoorbeeld wanneer je zelf een ervaring hebt gehad met Namibië of wil je een vraag stellen of een reis of de beste reistijd? Dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. (Beste reistijd Namibië info)

Bekijk hier de vakantie Namibië en de beste reistijden ->

Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *