Beste reistijd Myanmar

De beste reistijd voor Myanmar, de kaart en meer informatie.
Beste reistijd MyanmarMyanmar of Birma, zoals het voorheen bekend stond, is een groot land in Zuidoost-Azië. Van het noorden naar het zuiden is de afstand ruim 2000 kilometer. De oost- en westgrenzen van het land bestaan uit gebergtes en daartussen ligt een laagvlakte. In het centrale deel ligt een droog gedeelte met weinig regenval Het weer kan in het land dus wel eens verschillen. Er zijn er drie seizoenen; het droge seizoen, het regenseizoen en het koelere seizoen. Wat is nu de beste reistijd voor Myanmar? Hieronder krijg je een antwoord op deze vraag. (Beste reistijd Myanmar informatie) Wanneer je meer te weten wilt komen over het maken van een mooie reis naar Myanmar dan kan je hieronder op de link klikken. Je komt bij een reisorganisatie terecht welke een groot aanbod aan reizen heeft voor Myanmar.

Bekijk hier de beste reistijd van Myanmar en reizen Myanmar ->

Waar ligt Myanmar?

Beste reistijd Myanmar, meer info:

  • Het droge seizoen duurt van maart tot mei. Na het koelere seizoen begint in februari de temperatuur op te lopen in Myanmar. De grootste warmte wordt dan in maart tot en met mei bereikt Beste reistijd Myanmarmet temperaturen van 31 graden in Yangon en 40 graden in Bagan (Beste reistijd Myanmar informatie). Temperaturen van rond de veertig graden zijn voor veel reizigers niet meer prettig.
  • Het regenseizoen begint in juni en loopt tot oktober. De temperatuur is nog steeds hoog maar serieuze buien zorgen dagelijks voor de nodige overlast. De natte moesson uit de Golf van Bengalen zorgt dan voor hevige regenval waarbij sommige wegen in Myanmar onbegaanbaar worden. Een voordeel is dat de regen over het algemeen aan het einde van de dag valt en dat de natuur op zijn mooist is.
  • Het koelere seizoen loopt van november tot februari (Beste reistijd Myanmar informatie). Uit China waait er vanaf november een droge moesson waardoor het vanaf die tijd steeds droger wordt. In februari is de temperatuur opgelopen en gaat het over in het hete droge seizoen. Het begin van deze periode, net na de regentijd, is de temperatuur met 17 tot 24 graden prettig en de natuur van Myanmar is nog mooi groen. (Beste reistijd Myanmar informatie)

Bekijk hier de vakantie Myanmar en de beste reistijden Myanmar >->

Myanmar reizen:

Myanmar is nog niet zo lang toegankelijk voor toeristen. De meeste reizigers naar Myanmar zullen al enige ervaring met de tropen hebben. De beste reistijd voor Myanmar is dan van eind oktober tot eind mei. Wil je de grootste hitte vermijden dan is eind oktober tot eind februari de beste tijd. (Beste reistijd Myanmar informatie)

Heeft u zelf nuttige informatie toe te voegen aan deze pagina, vul dan hieronder het formulier in.

Bekijk hieronder meer reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 10:10

Wanneer zou jij naar Myanmar willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *