Beste reistijd Mauritius

Beste reistijd Mauritius, alle informatie op deze pagina!

Beste reistijd MauritiusMauritius, dit kleine paradijsje op aarde ligt ten oosten van Madagaskar en wordt gekenmerkt door de parelwitte stranden naast de diep-groene natuur. In het midden van het eiland is een plateau gelegen, een typisch kenmerk voor Mauritius. Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan is voor velen een huwelijksoord of een plek om tot rust te komen. Maar wat is nou de beste reistijd om naar Mauritius te gaan? Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Mauritius en heb je de mogelijkheid om informatie toe te voegen aan deze pagina. Ook kan je de reizen en reistijden terugvinden door op de blauwe links te klikken. (Beste reistijd Mauritius tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Mauritius en vakanties ->

Waar ligt Mauritius?

Beste reistijd Mauritius:

Het eiland kent een tropisch moesson klimaat, wat wil zeggen dat het een tropisch eiland is dat wel een regenseizoen heeft. Dit zorgt dan ook voor het onderscheid tussen de zomers en winters op Mauritius, de zomermaanden zijn nat en de wintermaanden droog. Ook typisch voor Mauritius is dat het overdag best heet kan zijn, maar zodra de zon onder is het vrij snel zo’n 10 graden Celsius afkoelt. (Beste reistijd Mauritius info)

 • De zomer op dit eiland loopt van december tot en met maart, Mauritius ligt namelijk op het zuidelijk halfrond en dan is natuurlijk net andersom. De zomermaanden van Mauritius zijn nat, er valt gemiddeld 100-200 mm per maand. Dit heeft te maken met de orkanen en depressies die vooral ontstaan in de periode van december tot mei (Beste reistijd Mauritius informatie). Het weer in de zomer is wel heerlijk, gemiddeld 30-32 graden Celsius. Dit kan echter samen met Beste reistijd Mauritiusde hoge luchtvochtigheid niet erg prettig zijn.
 • In de herfstmaanden op Mauritius, wanneer het bij ons in Nederland dus lente is, koelt het iets af op het eiland. De temperatuur blijft nog steeds achter in de 20 graden Celsius maar de luchtvochtigheid neemt af. Er valt een stuk minder neerslag, nog maar zo’n 60-100 mm per maand gemiddeld. Als de winter op Mauritius aanbreekt is het gemiddeld 25 graden Celsius overdag, wat nog steeds lekker is maar snel fris kan worden zodra de zon onder is (Beste reistijd Mauritius info). Als het lente wordt, warmt het weer op en gaat er weer wat meer regen vallen na de droge wintermaanden.

Reistijden Mauritius, de beste:

De beste reistijd voor Mauritius is toch echt de lente of de herfst, je zit tussen twee extremen in. Wanneer u een mooie reis naar Mauritius wilt gaan maken dan kunt u op één van de links klikken hierboven en op de link hieronder. U komt op een website terecht waar u de prachtige reizen voor Mauritius terug kunt vinden. Veel plezier met het uitzoeken van de reis naar Mauritius!

Bekijk hier de vakantie Mauritius en de beste reistijden ->

Lees hieronder meer informatie en weetjes over de beste reistijden voor andere landen:

16 reacties

Anoniem · 29 april 2016 op 10:01

Waanzinnig om hier ooit eens naartoe te gaan, ik wil dat eigenlijk al erg lang. Gewoon de aanbieding afwachten voor mij.

  Jannie · 22 juni 2016 op 20:46

  Lijkt ons ook echt super om hier naartoe te gaan…waaauuwww

   Anoniem 63234243 · 17 juli 2016 op 22:40

   Mauritius daar wil ik dus ook wel eens naartoe gaan of de Malediven, op https://vakantiemalediven.nl/ ben ik ook veel info te weten gekomen voor het maken van een mooie reis naar de Malediven. Ik ben dus flink aan het twijfelen welke ik nou moet doen.

Niels · 29 april 2016 op 14:38

Mauritius lijkt ons geweldig! Gezien de foto’s willen wij hier echt een keer naartoe gaan, even een goede aanbieding afwachten dus voor ons.

Ano · 8 mei 2016 op 11:52

Ik wil ontzettend graag eens een keer naar Mauritius gaan, te genieten can een onwijs gave vakantie. Welke reisorganisatie is het beste aan te raden en wat is het goedkoopste en beste om te doen? Alvast bedankt voor uw reactie

Anoniem 3 · 8 mei 2016 op 21:10

Fantastisch, waanzinnige ervaring!

Anoniem 9 · 15 mei 2016 op 23:38

Mauritius dat lijkt me echt tof om ooit eens daar naartoe te gaan! Met m’n vriendin wil ik wel eens zown mooie reis maken

Anoniem 10 · 16 mei 2016 op 11:49

Via welke reisorganisatie is het mogelijk om zo goedkoop mogelijk te gaan?

Jannie · 22 juni 2016 op 20:47

Ik wil ook graag naar Mauritius toe, of de malediven wat lijkt het ons geweldig om daar eens te genieten van de prachtige zee en de heerlijke luxe.

Mel · 5 juli 2016 op 21:29

Mauritius lijkt ons zo waanzinnig leuk dat we ooit eens daar willen gaan trouwen of als een huwelijksreis daar naartoe te gaan, de natuur spreekt ons enorm aan en zijn ons continue aan het verdiepen in dit land. Maar we willen even weten in welke periode je nou het beste kan gaan, dat is ons nog niet helemaal duidelijk geworden in dit artikel.

Jan · 8 juli 2016 op 21:18

Ik kijk al enkele maanden veel op websites naar ervaringen over Mauritius, bijvoorbeeld het maken van een rondreis of het genieten van een heerlijke strandvakantie. Ik ben e.e.a. op een rijtje aan het zetten om uiteindelijk een mooie reis te boeken in een goede periode. Ik wil jullie ook bedanken voor de nuttige informatie.

Jan

Simon · 17 juli 2016 op 14:58

Unieke belevenis lijkt het ons om door Mauritius te gaan rondreizen, ik weet niet of dit echt een aanrader is, heeft iemand hier ervaring mee?

Anoniem 63232344243 · 17 juli 2016 op 22:42

Mauritius, een geweldig land om er naartoe te gaan en hebben genoten van de bijzondere uitzichten en de mooie stranden.

Anoniem · 25 oktober 2016 op 21:38

Wat lijkt Mauritius me te gek zeg! Ik zou hier heel graag naartoe willen.

Moderator · 30 november 2018 op 12:21

Van plan om naar Mauritius te gaan? Welke reisperiode zou je kiezen?

Moderator · 10 december 2018 op 20:32

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar Mauritius wilt reizen? Waarom heb je deze keuze gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *