Beste reistijd Marokko

De beste reistijd voor Marokko, tips voor het maken van een reis.

Beste reistijd MarokkoMarokko is een prachtige reisbestemming. Niet alleen zijn er eeuwenoude koningssteden te bezoeken maar het land is ook zeer geschikt tot het maken van al dan niet avontuurlijke rondreizen. Marokko is een groot land die behalve een lange kustlijn ook van noord naar zuid doorsneden wordt door het Atlas gebergte. Aan de oostkant van deze bergen en het zuiden van het land heerst de Sahara woestijn. De kuststreken in het noorden en westen staan onder invloed van de zee. Marokko heeft verder een landklimaat en een woestijnklimaat. Kenmerkende hiervan zijn de temperatuurverschillen tussen de dagen en nachten en de zomer en winter. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd Marokko, tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Marokko door op één van onderstaande links te klikken.

Bekijk hier de beste reistijd voor Marokko en reizen ->

Waar ligt Marokko?

Beste reistijd Marokko:

Beste reistijd MarokkoOver het algemeen is de beste reistijd voor Marokko het voor- en najaar. Het is dan droog en niet al te warm. De zomers zijn vaak te warm en het regent zo goed als niet. Niet alleen in de populaire steden maar zeker ook in de woestijn in het zuiden en oosten. Als dan ook de sirocco, de zeer warme wind uit de Sahara die stof en zand meevoert over het land waait, kan het aardig onaangenaam worden. De badplaatsen zoals het toeristische Agadir en het mooie Essaouira zijn door de aanwezigheid van de zee wel beter uit te houden. In de woestijn stijgt de temperatuur in de zomer gemakkelijk boven de 40 graden terwijl tijdens de nachten de temperatuur halveert. (beste reistijd Marokko informatie)

De winters zijn aangenaam met koele nachten. Echter het Atlasgebergte is vaak niet te bereizen omdat de wegen geblokkeerd zijn door sneeuw en de passen door de autoriteiten worden gesloten. Rondreizen kan hierdoor lastig worden. Wintersport is zeer goed mogelijk en het land heeft 7 officiële skigebieden. De bezoeker kan bijvoorbeeld in de ochtend in Marrakesh in de zon zitten en in de middag de skiën onderbinden. De meeste neerslag valt in het late najaar en het vroege voorjaar. De natuur komt kortstondig tot bloei en de droge rivierbeddingen kunnen veranderen in een kolkende watermassa.

Meer informatie over de beste reistijd voor Marokko: http://rondreis-marokko.nl/beste-reistijd-marokko/ (beste reistijd Marokko tip)

Bekijk hier de vakanties en rondreizen in Marokko ->

Bekijk hier de andere reistijden voor landen:

1 reactie

Anoniem · 15 november 2015 op 17:53

Hoi ik wil graag een mooie rondreis boeken voor 2 weken samen met mijn vriendin, waar kan je dat het beste doen eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *