Beste reistijd Malta

De beste reistijd voor Malta, tips voor het maken van een reis naar Malta.

Beste reistijd MaltaOp zoek naar meer informatie over Malta zelf, de beste reistijd voor Malta (beste reistijd Malta) en eventueel de vakanties? Bekijk op deze pagina alle informatie. Allereerst komt u meer te weten over Malta zelf, vindt u de kaart van Malta terug en kunt u de reizen gaan bekijken door op één van de links te klikken. Malta is een zelfstandige republiek bestaande uit drie bewoonde eilanden Malta, Gozo en Comino. Het ligt in de Middellandse zee, grofweg tussen Sicilië en Tunesië. Malta heeft ruim 400.000 inwoners bij een oppervlakte van 316 km² waarmee het druk bevolkt is. Zeker als je bedenkt dat er jaarlijks ruim een miljoen mensen de eilanden bezoeken. Malta heeft een mediterraan klimaat met lange en warme zomers en milde winters (Beste reistijd Malta info). Dit heeft zeker invloed op de beste reistijd voor Malta. Op deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd Malta en heb je de mogelijkheid om een prachtige vakantie naar Malta te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd voor Malta en vakanties ->

Waar ligt Malta?

Beste reistijd Malta, meer info:

  • Beste reistijd MaltaDe zomermaanden zijn ronduit zeer warm met maximale gemiddelden boven de 30 graden. Het regent bijna niet en de wind is vaak afwezig. Het landschap is vrij droog en dor. Ook de nachten blijven warm met minimumtemperaturen boven de 20 graden. De zon schijnt ruimschoots tussen de 10 en 12 uur per dag. In de zomer kan ook de Sirocco de kop opsteken (Beste reistijd Malta info). Dat is een woestijnwind die zeer warme lucht aanvoert die de meeste mensen niet als aangenaam zullen ervaren. Een Sirocco kan dagenlang aanhouden.
  • De winter, van november tot maart, is mild. Gemiddelden blijven de 15 en 17 graden en ook de zon laat zich minimaal 9 uur per dag zien. Wel kan er tot 9 dagen per maand een regenbui vallen. Tijdens deze maanden valt ongeveer 500 mm regen. Het zeewater heeft in januari een minimumtemperatuur van 16 graden en stijgt tot 26 graden in augustus (Beste reistijd Malta info). Helaas voor Malta is het land niet rijk voorzien van stranden. Wel staat het bekend om zijn uitstekende duikmogelijkheden, met name rondom het eilandje Comino.

Malta reistijden, de beste:

De beste reistijd voor Malta voor de zoneliefhebber is juni, juli, augustus of september. Oktober en mei hebben hun fijne dagen maar kunnen ook nog wat koeler zijn. Voor cultuurliefhebbers zijn de herfst en lente zeker aan te raden omdat het dan nog relatief weinig zal regenen (Beste reistijd Malta info). De lente heeft extra kleur omdat de natuur zal ontspringen. In de winter is het eiland geschikt voor overwinteraars maar het straatbeeld is dan wel veel rustiger. (Beste reistijd Malta info)

Bekijk hier de Malta vakanties en de beste reistijden Malta ->

Lees hieronder meer beste reistijden voor andere gebieden en landen:

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:58

Als je naar Malta wilt gaan, voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *