Beste reistijd Maleisië

De beste reistijd voor Maleisië, tips voor het maken van een reis naar Maleisië!
Beste reistijd MaleisiëMaleisië ligt in Zuidoost-Azië en heeft dus een tropisch klimaat. Het is er altijd warm, tussen de 25 en 35 graden, en vochtig. Wanneer je echt de bergen in gaat kan het wat kouder worden. Ook buiten de regentijd valt er bijna elke dag wel een korte hevige bui, meestal aan het einde van de dag. Dit heeft als voordeel dat de natuur altijd prachtig groen is. Het land bestaat uit twee grote verschillende delen met ieder hun eigen karakter. Bekijk hieronder meer informatie en weetjes over de beste reistijd Maleisië, tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis naar Maleisië te boeken. (Beste reistijd Maleisië tip)

Bekijk hier de beste reistijd van Maleisië en vakanties ->

Waar ligt Maleisië?

Beste reistijd Maleisië, het overzicht:

  • Beste reistijd MaleisiëHet westelijke deel van Maleisië wordt gevormd door het zuidelijke deel van het schiereiland Malakka. Op dit deel ligt de hoofdstad Kuala Lumpur. Aan de westkust van dit schiereiland begint het regenseizoen wat eerder, van september tot en met december, en is het wat minder heftig. Aan de oostkust begint de regentijd twee maanden later, van november tot en met december. Hotels aan de oostkust sluiten in deze periode zelfs hun deuren. (Beste reistijd Maleisië informatie)
  • Het oostelijke deel van Maleisië ligt op het eiland Borneo. De meeste regen valt hier tussen september en februari. Met een piek in oktober tot en met december in het noordelijker gelegen Sabah en in december en januari rond Kuching in Sarawak. De hele regenperiode duurt hier dus wat langer dan in de rest van het land maar is minder heftig. Ook de rest van het jaar kun je aan het einde van de dag een bui verwachten. (Beste reistijd Maleisië informatie)

Reistijden Maleisië, de beste:

De beste reistijd voor Maleisië is wat betreft het weer dus afhankelijk van de regio die je bezoekt en de activiteiten die je van plan bent. Over het algemeen geldt een beste reistijd van juni tot en met augustus. Houdt er in deze drogere periode wel rekening mee dat rook van bosbranden op Sumatra en Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo, de luchtkwaliteit ernstig kunnen verminderen. Het beste is dus om voor elk gebied, afhankelijk van de regentijd, een keuze te maken. Heeft u zelf een mooie ervaring met Maleisië of wilt u iets toevoegen aan deze pagina? Dan kunt u hieronder een berichtje achterlaten. (Beste reistijd Maleisië informatie)

Bekijk hier de vakanties in Maleisië en de beste reistijden ->

Bekijk hier meer reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *