De beste reistijd voor Madeira, de kaart en reisinformatie.

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten Beste reistijd Madeirazuidwesten van de Portugese kust. Ze zijn een autonome regio doe vallen onder Portugal. Deze hebben het toen nog onbewoonde eiland in de 15e eeuw ontdekt. Momenteel wonen er ruim 168.000 inwoners waarvan wel wordt gezegd dat het er altijd lente is. Wat betekend dat voor de beste reistijd voor Madeira. Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijd Madeira en kan je een vakantie boeken naar Madeira door op één van de links te klikken.

Bekijk hier de informatie >>

Lees hier verder:

Waar ligt Madeira op de kaart?

De beste reistijd voor Madeira.

Madeira heeft een lengte van 57km en een maximale breedte van 22km. Centraal is de berg Pico Ruivo met een hoogte van 1862 meter. Door hun ligging en het subtropische klimaat heeft het eiland een heel eigen flora en fauna. Doordat de kust vrij ruig is zijn er maar weinig stranden waardoor er nooit echt massatoerisme is ontstaan. Het is een eiland voor natuurliefhebbers en wandelaars die altijd een aangename temperatuur krijgen. De gemiddelde maximumtemperatuur is 23 graden en het minimum zakt gedurende de winter niet onder de 10 graden. Alleen in de zomer kunnen de temperaturen boven de 30 graden raken als de droge warme wind uit Afrika, de leste wind, over het eiland blaast.

  • Beste reistijd MadeiraDoor de hoogteverschillen koelt het op de hoger gelegen gebieden wel af. Hierdoor ontstaan er diverse microklimaten en zijnd e toppen zelfs niet vrij van vorst. Er kan wel veel neerslag vallen. Tijdens de herfst en winter telt het eiland tussen de 10 en 13 dagen met regen. Het kan hard vallen maar gelukkig nooit heel lang en opvallend is dat er vooral tijdens de nacht de meeste neerslag valt. De totale hoeveelheid neerslag is per jaar ongeveer gelijk als in Nederland.

Reistijd Madeira:

De beste reistijd voor Madeira hangt af van het reisdoel. Door het milde klimaat is het prettig overwinteren. Maart tot juni zijn de mooiste maanden van de natuur en komt de bijnaam bloemeneiland helemaal tot zijn recht. Wandelen kan het beste van juli tot en met september omdat deze maanden relatief droog zijn. De paden zijn dan zeker toegankelijk en de kans op mist, wat het uitzicht bederft, is dan klein.

Bekijk hier de reistijden Madeira en vakanties Madeira ->

Indruk door een film:

Lees hieronder meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

3 reacties

Moderator · 2 december 2018 op 11:44

Ben je van plan om naar Madeira te gaan? Voor welke reisperiode zou je gaan? En waarom?

Moderator · 9 december 2018 op 23:30

Wanneer zou jij naar Madeira willen gaan als je dit leest?

Moderator · 13 december 2018 op 15:50

Informatie wat ontbreekt toevoegen? Reageer dan op dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *