Beste reistijd Madagascar

Alles over de beste reistijd voor Madagascar.

Beste reistijd MadagascarOp zoek naar meer informatie over de beste reistijd voor Madagascar? Dan bent u hier op het juiste adres. Op deze pagina komt u tal van informatie tegen over het maken van een mooie reis op Madagascar, de beste reistijd voor Madagascar, de kaart en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis naar Madagascar te boeken door op één van onderstaande links te klikken (beste reistijd Madagascar informatie en tips op deze pagina).

Meer over Madagascar

Lekker op vakantie naar het prachtige Madagascar. Genieten van al het moois wat het land te bieden heeft, maar wat is precies de beste reistijd om naar Madagascar af te reizen? Wat voor klimaat heeft Madagascar en waar moet je nog meer rekening mee houden? Hieronder lees je meer informatie over het boeken van een mooie vakantie naar Madagascar en kom je achter de beste reistijd Madagascar. (Beste reistijd Madagascar tip)

Bekijk hier de beste reistijd van Madagascar en vakanties ->

Waar ligt Madagascar?

Beste reistijd Madagascar:

Beste reistijd MadagascarMadagascar is een eiland en ligt ten oosten van het Afrikaanse continent. Aan de westkust ligt de straat van Mozambique en aan de oostkust de Indische oceaan. Madagascar heeft als bijnaam ‘het rode eiland’. Dit komt door de rode zandstenen die er te vinden zijn in het noorden van Madagascar. Door de verscheidenheid op het eiland waan je jezelf soms in meerdere continenten. Het prachtige regenwoud, mooie watervallen, fantastische onderwaterwereld en vergeet vooral de dieren niet, waarvan sommige alleen maar in Madagascar te vinden zijn. (Beste reistijd Madagascar informatie)

Het klimaat van Madagascar is verschillend, dit komt door de ligging van het land. Er is een tropisch -en woestijnklimaat. In het westen wordt het klimaat beïnvloedt door het Afrikaanse continent en in het oosten zorgt de Indische oceaan voor een ander klimaat. Ook ligt Madagascar op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomers en winters tegenovergesteld zijn van Nederland. Van november tot maart is het zomer in Madagascar en kan het erg warm worden. De temperaturen liggen rond de 30 graden. In deze periode regent het ook erg veel. De zomermaanden staan ook bekend als het orkaanseizoen. Dit is dus absoluut geen beste reistijd om naar Madagascar te gaan. In het oosten is het zeker oppassen geblazen tussen januari en maart voor de cyclonen en zware regenval. De winter is van april tot oktober en het is dan lekker koel en droog. De temperaturen liggen dan rond de 20 graden (Beste reistijd Madagascar informatie). De beste reistijd om naar Madagascar af te reizen is dus tussen april en oktober. In april en mei staan de bloemen en planten volop in bloei, dus een uitgelezen kans om dat ook nog mee te pikken tijdens je vakantie in Madagascar. (Beste reistijd Madagascar info)

Bekijk hier de Madagascar vakantie en de beste reistijden ->

Bekijk hieronder meer reistijden voor andere landen:

1 reactie

Moderator · 25 november 2018 op 09:37

Ben jij wel eens naar Madagascar geweest en vond je het de moeite waard? Waarom heb je gekozen voor Madagascar en wat was de beste reistijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *