Beste reistijd Lissabon

Beste reistijd Lissabon, de kaart en tips voor het boeken van een reis.

Beste reistijd LissabonLissabon is een typische Zuid-Europese stad. Het ligt niet echt aan de zee, maar in de monding van de Taag. Deze stroom heeft niet zoveel invloed op de temperaturen in Lissabon: je hebt er hete zomers en frissere winters. De beste reistijd voor Lissabon is net buiten de zomermaanden, namelijk april, mei, september of oktober. Voor wie echt warme temperaturen geen probleem zijn, kan het toch wel proberen in de zomermaanden. Dan hebben de Portugezen vakantie, en ze ontvluchten de warmte uit de steden. Lissabon is dan niet zo druk. Je hebt niet veel last van massatoerisme en toch zijn alle bezienswaardigheden open. Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Lissabon en heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken. (Beste reistijd Lissabon tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Lissabon en Lissabon vakanties ->

Waar ligt Lissabon?

Beste reistijd Lissabon:

Vind jij het zelf toch te warm in de stad, dan kan je af en toe uitwijken naar andere oorden in de buurt:

  • Beste reistijd LissabonCascais en Estoril liggen op ongeveer 30 kilometer van Lissabon en zijn leuke mondaine badsteden. Hier vind je zeker verkoeling op het strand.
  • Sintra ligt in de bergen, en de temperatuur is er niet zo drukkend. Het is een klein pittoresk stadje. Je hebt er twee kastelen, Quinta da Reigla en Palacio da Pena, waarvan het laatste een bizarre architectuur heeft. (Beste reistijd Lissabon informatie)

Heet of niet, druk of niet, Lissabon is dé vakantiestad bij uitstek. Musea, kloosters en kathedralen zijn er in overvloed. Ze bieden koelte. Een ritje met de overbekende trammetjes laten jou even uitrusten van de stevige wandeltochten door de stad met zijn vele trappen en steile straten. Portugezen zijn echte zoetebekken. Er zijn pasteleria’s te over. De muren van de meeste gebouwen zijn met tegeltjes bekleed (Beste reistijd Lissabon informatie). Dit geeft een koele indruk reeds vanaf het moment dat je een pand binnengaat. Het is er heerlijk vertoeven met een koffie en de bekende gebakjes, de pastels de belém. En waarom zou je niet doen zoals alle zuiderlingen: je trekt er ’s morgens vroeg op uit, op het heetst van de dag doe je een siësta en dan ben je weer klaar voor het bruisende leven ’s avonds dat Lissabon biedt.

Bekijk hier de Lissabon reizen en de beste reistijden Lissabon ->

Lees hieronder meer informatie en bekijk de beste reistijden voor andere landen:

2 reacties

Moderator · 25 november 2018 op 09:21

Wat vind jij een goede reistijd om naar Lissabon te gaan?

Moderator · 10 december 2018 op 17:02

Van plan om naar Lissabon te gaan? We zijn benieuwd voor welke reistijd je zou kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *