Beste reistijd Lapland

Beste reistijd Lapland, tips voor het maken van een bijzondere reis door Lapland.
Beste reistijd LaplandAltijd al eens willen genieten van het mooie Lapland, bijvoorbeeld met een rondreis of een prachtige vakantie in het noorden van Scandinavië? Lapland, een prachtig gebied waar vele bijzondere excursies te doen zijn en waar u optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving en cultuur. Op deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd voor Lapland, tips voor het maken van een reis, meer informatie over Lapland en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis naar Lapland te boeken (beste reistijd Lapland informatie en tips op deze pagina).

Meer informatie over Lapland

  • Lapland is een regio die we allemaal wel kennen (rendieren, tenten, mensen in vreemde kledendracht), maar waar we eigenlijk heel weinig over weten. De meeste mensen denken bijvoorbeeld dat het gebied zich beperkt tot één nationale staat (te weten: Finland), terwijl Lapland zich eigenlijk uitstrekt over het hele noorden van Scandinavië. Noorwegen, Zweden, Finland, zelfs Rusland: allemaal hebben ze een stukje Lapland binnen hun eigen grondgebied.
  • De Sami, de oorspronkelijke, nomadische inwoners van Lapland, zijn niet eens de meerderheid in het gebied. Ze maken misschien 5 tot 10 procent uit van de hele bevolking, die bestaat uit een veelvoud van etnische groepen. Toch hebben de Sami wel degelijk een zware stempel op het gebied gedrukt en voor de avontuurlijke toerist is het dan ook een echte aanrader om een van de dorpen te bezoeken, waar de Sami geïnteresseerden deelgenoot maken van hun eeuwenoude tradities.Wanneer? Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd van Lapland en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Lapland.

Bekijk hier de beste reistijd voor Lapland en vakanties ->

Waar ligt Lapland?

Ook kunt u meer informatie over de kaart van Lapland vinden op: https://rondreislapland.nl/lapland-kaart/.

Beste reistijd Lapland, meer info:

• De beste reistijd voor Lapland ligt opvallend genoeg juist in de winter, wanneer de temperaturen diep onder het nulpunt liggen (min 30 is geen uitzondering) en toeristen zelfs een nachtje in hun eigen ijshut kunnen verblijven! s’ Winters krijg je bovendien het meest mee van de speciale tradities van de Sami en de vaardigheden die het gebied van zijn inwoners vraagt. (Beste reistijd Lapland informatie)
Beste reistijd Lapland• Voor bezoekers is de accommodatie, zelfs in de winter, doorgaans geen probleem. Speciale groepen verblijven soms zelfs een paar nachten in het bos, waar de sfeer hoog wordt gehouden met een gezellig kampvuur, goede verhalen en natuurlijk een flesje Aquavit. Zorgen over bitterkoude nachten, waarin je jezelf rillend in slaap sust, zijn daarnaast ongegrond: wie de juiste kleding heeft aangeschaft, of zich in Sami-huiden heeft gewikkeld, zal de winterkoude met gemak kunnen doorstaan. (Beste reistijd Lapland informatie)
• Wie er toch voor kiest Lapland in de zomer te bezoeken, moet zich instellen op alsnog lage temperaturen, slecht weer en de aanwezigheid van veel steekvliegen: wanneer de Arctische grond ontdooit komen veel van de eerder gelegde eitjes namelijk uit. (Beste reistijd Lapland informatie)

Voor meer informatie over het houden van een vakantie in Lapland of het rondreizen in Lapland: http://rondreislapland.nl/lapland-reis-boeken/ en http://vakantielapland.com/

Bekijk hier de vakantie Lapland en de beste reistijden Lapland ->

Bekijk hieronder meer reistijden:

8 reacties

Anoniem 4 · 8 mei 2016 op 21:22

Lapland, waanzinnig wat een prachtige omgeving en absoluut eens de moeite waard om naartoe te gaan. Lapland was voor ons een ervaring om nooit meer te vergeten, met name de overnachting in een ijsiglo en een rondreis mwet sledehonden was voor ons helemaal te gek!

    Anoniem · 31 mei 2016 op 21:26

    Dit lijkt ons dus ook echt een aanrader.

    Len · 19 juni 2016 op 15:22

    Ik zou ook heel erg graag samen met mijn vriend een romantische tour maken door Lapland voor een weekje, in welke periode kan je dan het beste gaan?

Anoniem 11 · 16 mei 2016 op 19:59

Lapland, dat lijkt me een waanzinnige ervaring om daar eens een mooie rondreis te maken samen met mijn vriendin.

Anoniem 12 · 16 mei 2016 op 21:22

Lapland wat lijkt ons dat geweldig!

Anoniem · 31 mei 2016 op 21:26

De prachtige trektochten door Lapland lijkt ons geweldig met sledehonden om dit ooit eens te ervaren. Ook zouden mijn vriendje en ik eens naar een ijsiglo te gaan, kijken wat daar allemaal te doen is. Wie heeft er ervaring met het overnachten in een iglo?

JK · 22 juni 2016 op 21:50

Wanneer je en reis boekt naar Lapland in welke periode kan je dan nu eigenlijk het beste gaan want dat is me nog niet helemaal duidelijk geworden.

Moderator · 10 januari 2019 op 13:52

Ben je van plan om naar Lapland te gaan? Voor welke reisperiode zou je kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *