Beste reistijd Laos

De beste reistijd voor Laos, het klimaat, de kaart en tips voor het boeken van een reis naar Laos (beste reistijd Laos tip).
Beste reistijd LaosHet klimaat van Laos wordt voor een groot deel bepaald door de zuidwest moesson. Dit brengt in de regentijd, van mei tot oktober, behoorlijk wat regen met zich mee. Maar zoals in zoveel andere landen in Zuidoost-Azië regent het zelden de hele dag door. De buien zijn meestal kort en hevig. Dit kan nog wel eens van invloed zijn op het toch al niet al te beste wegennet. Landverschuivingen kunnen de wegen onbegaanbaar maken. De regentijd is dus niet de beste reistijd voor Laos. Hieronder vindt je meer informatie over de beste reistijd Laos en heb je ook de mogelijkheid om een prachtige vakantie naar Laos te boeken.

Bekijk hier de beste reistijd van Laos en reizen ->

Waar ligt Laos?

Beste reistijd Laos:

  • De warmste periode is maart en april. Op de vlaktes in het zuiden van Laos wordt het dan al gauw 38 graden. Ook al kun je goed tegen de hitte is dit geen prettige temperatuur om te reizen. Beste reistijd LaosZelfs als je je rustig houdt is twee liter water per dag dan niet voldoende. Maar als je in die periode naar de bergen en hoogvlaktes van Laos gaat zul je merken dat de temperatuur daar zo’n tien graden lager is. (Beste reistijd Laos info)
  • Als je in April naar Laos reist kun het Laotiaanse Nieuwjaar mee vieren. Dit feest word overvloedig met water gevierd. Een groot nadeel van de periode maart-april en een deel van mei is dat dit de rookperiode is waarbij de boeren hun akkers plat branden. Dit heeft veel rook tot gevolg die de anders zo mooie vergezichten verpesten en in de steden zorgen voor een ongezonde smogdeken. (Beste reistijd Laos info)

Beste reistijd Laos tip:

De beste reistijd voor Laos is van november tot februari. Het is in die periode droog en nog niet al te heet. Wanneer de regentijd net is afgelopen is de natuur mooi en groen. Als je in deze periode de bergen in trekt kunnen de de temperaturen overdag dalen tot zo’n 15 graden. Dit is voor Zuidoost-Azië behoorlijk fris. In Vientiane komt de temperatuur niet onder de twintig graden terwijl het overdag zo’n achtentwintig tot dertig graden is. (Beste reistijd Laos info)

Bekijk hier de vakantie Laos en de beste reistijden ->

Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijden van andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *