Beste reistijd Lanzarote

Beste reistijd Lanzarote, tips voor het maken van een reis naar Lanzarote.

Beste reistijd LanzaroteLanzarote informatie, tips en leuke reisweetjes over Lanzarote.
Lanzarote is een van de eilanden die het dichtst bij de kust van Marokko ligt en deel uitmaakt van de Canarische eilanden. Meer dan 300 dagen is het droog op Lanzarote. De meeste regen valt tussen oktober en mei. Dus de beste reistijd naar Lanzarote is tussen mei en oktober. Doordat de ligging ten westen ligt van het Afrikaanse vasteland wordt bijna altijd de 20 graden bereikt. In de zomermaanden kan het extreem warm worden op het eiland. Dit komt door de sirocco winden die warme lucht vanuit de Sahara meeneemt. Ook kan dan woestijnzand meegenomen worden wat niet erg aangenaam is. Dit komt echter niet zo vaak voor. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd Lanzarote en heeft u de mogelijkheid om een reis te boeken naar Lanzarote. (Beste reistijd Lanzarote informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Lanzarote en vakanties ->

Waar ligt Lanzarote?

Lanzarote bezienswaardigheden:

Mede dankzij het vulkanische landschap heeft Lanzarote diverse bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Er kan een bezoek gebracht worden aan:

  • Mirador del Rio
  • La Geria
  • Lago Verde
  • Teguise
  • Dromedarisrit
  • Jardin de cactus
  • Papagayo beach

Beste reistijd LanzaroteLanzarote heeft een vulkanische oorsprong en dat is goed te zien in het Nationaal Park Timanfaya. Dit surrealistische landschap is per bus te bezoeken. Maar ook is dit lavalandschap te zien vanaf de rug van een dromedaris. Wanneer de beste reistijd voor Lanzarote is aangebroken zie je elke dag tientallen dromedarissen met een toerist op hun rug door het park banjeren. (Beste reistijd Lanzarote informatie)

Beste reistijd Lanzarote, meer info:

Manrique was op Lanzarote een bekend kunstenaar die een huis bewoonde wat in een lavagrot was gebouwd. Een fantastisch locatie die een is met de natuur. Binnen in het huis worden diverse kunstwerken tentoongesteld. De Fundación de César Manrique is dus geheel opengesteld voor publiek en echt een toeristentrekker. (Beste reistijd Lanzarote informatie)

Cueva de los Verdes zijn een prachtige verzameling vulkanische grotten. Binnen in de grotten ie een concerthal gebouwd met een geheel eigen akoestiek. Dit is echt een bezienswaardigheid die op je to-do lijstje moet. (Beste reistijd Lanzarote informatie)

Bekijk hier de vakantie Lanzarote en de beste reistijden ->

Stranden van Lanzarote

Wanneer de beste reistijd voor Lanzarote is aangebroken is het ook de periode dat de stranden druk bezocht worden.De mooiste stranden van het eiland liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo. Dit is het zuidelijkste puntje van het eiland. Je kunt niet helemaal met de auto daar komen maar heb je er een stukje lopen voor over zal verrast worden met heerlijke stranden waar het heerlijk is om een dagje te zwemmen of te zonnebaden. (Beste reistijd Lanzarote informatie)

Ook een strand waar je zeker een kijkje moet nemen is het zwarte lavastrand bij El Golfo. Om mooie foto’s van het gifgroene water te maken is het zaak om zo vroeg mogelijk op de dag te gaan kijken en foto’s te maken. Er worden namelijk later op de dag busladingen met toeristen heen gebracht. Het lavastrand is een echte trekpleister van het eiland Lanzarote.

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:31

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar Lanzarote wilt reizen? Waarom heb je deze keuze gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *