Beste reistijd La Reunion

De beste reistijd voor La Reunion, tips en leuke weetjes.

Beste reistijd La ReunionLa Reunion is een eiland in de Indische oceaan op ongeveer 800 kilometer ten oosten van Madagascar en ongeveer 10.000 kilometer vanaf Nederland. Het is een Frans departement met ongeveer 850.000 inwoners. Het eiland is welvaren en modern te noemen. Het centrale punt van het eiland zijn de inactieve vulkaan de Piton des Neiges en de actieve vulkaan la Fournaise. Globaal meet het eiland 70 bij 70 kilometer en het hoogste punt van het eiland ligt op 3069 meter. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor La Reunion maar ook op het weer op het eiland. Het oosten is groen en ongerept, het westen heeft zeer fraaie stranden en goede temperaturen. Bekijk hieronder meer informatie over de beste reistijd La Reunion. (Beste reistijd La Reunion info)

Bekijk hier de beste reistijd voor La Reunion en vakanties ->

Waar ligt La Reunion precies?

Beste reistijd La Reunion:

  • La Reunion kent een tropisch moessonklimaat. De meeste zon valt aan de westkant van het eiland met tussen de 2600 tot 2900 uur zon op jaarbasis. De gemiddelden temperturen liggen het gehele jaar tussen de 22 (augustus) en 30 graden (februari). de hoogste zonnekracht, UV 11 komt bijna het gehele jaar voor waardoor bescherming voor de huid absoluut noodzakelijk Beste reistijd La Reunionis. (Beste reistijd La Reunion info)
  • De vulkanen zorgen vooral aan de oostkust voor veel neerslag en in combinatie met de hoogteverschillen vind je er veel losse microklimaten. Blijft de westkust nog redelijk droog met tussen de 500 en 1000 millimeter, het oosten heeft plaatsen waar er wel 10.000 millimeter per jaar kan vallen. Hiermee is deze streek een van de natste plaatsen van onze planeet. (Beste reistijd La Reunion info)
  • La Reunion heeft zes tot acht keer per eeuw bezoek van een orkaan. De bijbehorende depressies die hierbij horen zijn mede verantwoordelijk voor de grote hoeveelheid neerslag. Hoewel het orkaanseizoen loopt van december tot en met april zijn de meeste zware tropische stormen in de maanden januari, februari en maart. (Beste reistijd La Reunion info)

De beste reistijd voor La Reunion vallen in de winter die door de ligging ten opzichte van de evenaar in onze zomer vallen. De regenkans is dan het laagst maar niet afwezig en het is met 20 tot 24 graden aangenaam vertoeven. Ook de nachten die 14 tot 18 graden halen zijn best redelijk te noemen. (Beste reistijd La Reunion info)

Bekijk hier de beste reistijd voor La Reunion en vakanties ->

Meer reistijden en informatie over andere landen:

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 20:58

Als je naar la Reunion wilt gaan, voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *