Beste reistijd van het Krugerpark, de kaart en meer informatie.

Voordat je op vakantie gaat naar het Krugerpark, moet je eerst weten wat voor klimaat en weer het is op de plaats van bestemming. Je wilt natuurlijk niet in een regenseizoen op vakantie gaan. Dan zou zomaar je hele vakantie in het water kunnen vallen. Dus wat is nu eigenlijk de beste reistijd om naar het Krugerpark af te reizen? Op deze pagina kom je erachter wat nou eigenlijk de beste reistijd Krugerpark is en heb je de mogelijkheid om een prachtige reis te boeken naar het Krugerpark.

Bekijk hier de informatie >>

Lees verder over de:

Krugerpark op de landkaart?

De beste reistijd van het Krugerpark.

Het Krugerpark is een van de grootste nationale parken ter wereld. Het park is gesticht om de dierenpopulatie te beschermen tegen de jacht. Nu is het een van de grote trekpleisters van Zuid-Afrika. Vooral beroemd voor de grote kans op het spotten van de ‘Big Five’.

Beste reistijd KrugerparkZuid-Afrika heeft verschillende klimaten. Het Krugerpark heeft een woestijnklimaat. Dat betekent dat er in de zomer erg veel regen kan vallen en in de winter valt er bijna geen regen. De zomer is dus een echt regenseizoen. Lees hier meer informatie in een kort overzichtje:

  • Aangezien Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, is het zomer wanneer het in Nederland winter is en winter wanneer het in Nederland zomer is. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 Beste reistijd Krugerparkgraden en het zijn de tevens de maanden waarin de meeste regen valt.
  • Dit is dus tussen september en april/mei. De zomer is dus niet de beste tijd om naar het Krugerpark af te reizen. Je zou wel kunnen gaan, maar het wordt niet aangeraden.
  • De beste reistijd om naar het Krugerpark te gaan, is in de winter. De temperaturen liggen dan rond de 25 graden en dat is ideaal om op safari in het Krugerpark te gaan. Aangezien er geen regen valt, moeten de dieren dus naar de waterplekken gaan.
  • Ook zitten er minder bladeren aan de bomen en hoeven de dieren minder te schuilen voor de warmte van de zon. Hierdoor zijn de dieren dus beter zichtbaar en heb je de kans om zoveel mogelijk dieren te spotten. (Beste reistijd Krugerpark info)

Relevante website voor Krugerpark:

Krugerpark tips:

Heb je zelf een unieke ervaring met het Krugerpark gehad en wil je dit delen met anderen, dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. Wanneer je en mooie reis wilt boeken naar het Krugerpark en je hebt besloten in welke periode je wilt gaan dan kan je op één van de links klikken om een geweldige reis naar het Krugerpark te boeken.

Bekijk hier de reis Krugerpark en de beste reistijden Krugerpark ->

Meer informatie en de beste reistijden voor andere landen en plekken:

3 reacties

Anoniem 3 · 17 juli 2016 op 20:51

Super artikel bedankt voor de informatie.

Moderator | BesteReistijd.net · 25 november 2018 op 23:07

In welke periode zou jij naar Krugerpark willen gaan?

Moderator · 10 december 2018 op 20:41

Wanneer zou jij naar het Krugerpark willen gaan en voor welke reisperiode zou je dan kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *