Beste reistijd Kroatië, wat is de beste reistijd?

Beste reistijd Kroatië, de kaart en leuke weetjes!

Beste reistijd KroatiëKroatië kan je het beste gaan bezoeken van mei tot september. De winter is echt niet aan te raden. Je hebt dan temperaturen van rond het vriespunt en heel veel regen. Aan de kust is het dan wel wat warmer, maar de regen is er even overvloedig. Van mei tot september kan je zonder zorgen genieten van dit prachtige land! Hieronder lees je meer informatie over de beste reistijd Kroatië en heb je de mogelijkheid om een mooie reis of vakantie te boeken naar Kroatië. Wanneer je een ervaring hebt gehad met Kroatië, bijvoorbeeld een positieve of een negatieve dan kan je hieronder je mening delen met anderen. Veel leesplezier toegewenst op deze pagina! (Beste reistijd Kroatië tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Kroatië en vakanties Kroatië ->

Waar ligt Kroatië?

Beste reistijd Kroatië:

Kies, afhankelijk van jouw voorkeur, één van deze maanden uit:

  • mei, juni en september: vooral voor kuststreken
  • juli en augustus: vooral voor het binnenland en de bergen

Beste reistijd Kroatië

Kroatië klimaat:

De kuststreken zijn heel populair. Best kan je de grote drukte van het hoogseizoen mijden. Mei kan nog wisselvallig zijn, maar de temperaturen beginnen heel aangenaam te zijn. Voor een campingvakantie is het echter nog een beetje fris. Dit geldt ook voor eind september: de meeste campings beginnen dan te sluiten en je zal zelf merken dat de nachten onaangenaam worden. Boek daarom in mei en september liefst een hotel. (Beste reistijd Kroatië info)

Wil je je vakantie toch baseren op weinig neerslag, dan moet je naar het Oostelijke puntje. Het Noordelijke deel van de bergketen is het natst. Kroatië is eigenlijk veel te mooi om je te laten afschrikken door een paar buien of wat frissere temperaturen. Bezienswaardigheden als de meertjes van Plitvice, de Limfjord of oude steden zoals Trogir of Dubrovnik laat je toch niet liggen voor een paar buitjes? (Beste reistijd Kroatië informatie)

Wil je de bergen en het binnenland opzoeken, dan zijn juli en augustus de ideale maanden. Het is er dan kalmer want de meeste Kroatiërs trekken dan naar zee. In de bergen heb je nog eens het voordeel dat het er koeler en aangenamer is. (Beste reistijd Kroatië informatie)

Bekijk hier de vakantie Kroatië en de beste reistijden Kroatië ->

Ga ervan uit dat je tijdens de geadviseerde maanden een vrij zonnige en warme vakantie zal hebben, maar neem eenvoudigweg uit voorzorg wat aangepaste kledij mee. Dan kan jouw verblijf in Kroatië niet meer stuk!

Voor meer informatie over een vakantie in Kroatië: www.vakantielandkroatie.nl.

De beste reistijden voor andere landen:

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *