Beste reistijd Kenia

Beste reistijd Kenia, tips en leuke weetjes over Kenia.

Beste reistijd KeniaEen avontuurlijke reis boeken naar Kenia vraagt enige planning. Allereerst moet je besluiten welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke activiteiten je wilt ondernemen om je daarna af te vragen wat de beste reistijd is. Op deze pagina kom je van alles te weten over de beste reistijd Kenia en heb je de mogelijkheid om een prachtige reis naar Kenia te boeken. Wil je informatie toevoegen aan deze pagina dan kan je hieronder een bericht achterlaten. (Beste reistijd Kenia informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Kenia en vakanties -> 

Waar ligt Kenia?

Beste reistijd Kenia, meer informatie:

Allereerst beginnen we met een korte uitleg waar Kenia ligt, bespreken we de mogelijkheden, het regenseizoen en tot slot heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Kenia.

  • Beste reistijd KeniaIn het oosten van Afrika ligt Kenia. Het land grenst aan de volgende 5 landen; Ethiopië, Somalië, Tanzania, Oeganda en Zuid-Soedan.
  • De kust van Kenia grenst aan de Indische oceaan. Ook ligt er een groot meer in Kenia; het Victoria meer. (Beste reistijd Kenia info)
  • Kenia bevindt zich precies op de evenaar en hoort bij de ‘Hoorn van Afrika’. Kenia staat bekend om de safari’s en wildlife parken.
  • Het meest bezocht park is het Masai Mara Nationaal park. Hier is veel wild te vinden en het Masai volk leeft nog in dit gebied.
  • Ook zijn de steden Nairobi en Mombassa interessant om te bezoeken, met het Nairobi Nationaal museum, waar je de Keniaanse cultuur kunt ontdekken of maak een mooie wandeling door de straten van Mombassa, die je leiden rond Fort Jesus. (Beste reistijd Kenia info)

Bekijk hier de beste reistijd van Kenia en vakanties -> 

In Kenia heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door goede temperaturen. Aan de kustgebieden zijn de temperaturen hoog met een hoge luchtvochtigheid. In het binnenland van Kenia wordt de lucht droger en daardoor de nacht kouder. De beste reistijd om Kenia te bezoeken is van december tot en met februari, maar van juni tot en met september is het er ook goed vertoeven en vaak goedkoper en rustig. Het regenseizoen in Kenia loopt van maart tot en met mei en van oktober tot en met december (Beste reistijd Kenia informatie). Het kustgebied, de oostelijke plateaus en rond het Victoria meer valt de regen meestal tussen april en juni. In de hooglanden is dat van maart tot en met september. Vaak zijn het korte stortbuien, maar het kan ook dagen regenen. Als dat gebeurd, veranderen de niet verharde wegen in modderpoelen. In deze regenperiode kan je ook reizen door Kenia, maar is zeker niet de beste reistijd. (Beste reistijd Kenia info)

Meer informatie en weetjes over de beste reistijden voor andere landen:

 

1 reactie

Moderator · 10 december 2018 op 17:31

Voor welke reisperiode zou je gaan als je naar Kenia gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *