Beste reistijd Kaapverdië

Beste reistijd Kaapverdië, tips en leuke reisweetjes over Kaapverdië!

Beste reistijd KaapverdiëKaapverdië of de Kaapverdische eilanden liggen ruim 700 kilometer ten westen van het Afrikaanse Senegal. Het bestaat uit dertien bewoonde eilanden met ruim 500.000 inwoners. De voertaal is Portugees. Het klimaat wordt vaak tropisch genoemd maar dat slaat meer op de volop aanwezige zon. Meteorologen noemen het een warm steppeklimaat omdat er net te veel regen valt voor een warm woestijnklimaat. De grens ligt hierbij op meer of minder dan 250 milliliter per jaar. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd Kaapverdië en heeft u de mogelijkheid om een mooie vakantie of rondreis naar Kaapverdië te boeken. (Beste reistijd Kaapverdië informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Kaapverdië en vakanties ->

Waar ligt Kaapverdië?

Beste reistijd Kaapverdië:

In ieder geval schijnt de zon volop met een gemiddelde tussen de 7 en 10 uur per dag. Tussen november tot en met juni regent het niet meer dan drie dagen per maand. De temperatuur varieert tussen gemiddeld 24-25 graden in de winter tot aan 29-30 graden in september. De nachten in de winter liggen tussen de 18 en 19 graden en in de zomer is dit een zwoele 23 tot 24 graden. Slechts bij meer wind tijdens de wintermaanden hebben de inwoners en bezoekers een vest of trui nodig. De luchtvochtigheid ligt tussen de 68 tot 77% hetgeen best goed aanvoelt. De beste reistijd voor Kaapverdië is dus eigenlijk het gehele jaar door. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijden Kaapverdië. Deze punten zijn opgesomd. (Beste reistijd Kaapverdië tip)

  • Beste reistijd KaapverdiëHet gunstige klimaat komt door de aanwezigheid van de zee die de aanvoer van warme lucht uit de Sahara doet afnemen. Vooral in de winter kan deze lucht wel vol zitten met Sahara zand die de atmosfeer kan vertroebelen. Dit verschijnsel die voornamelijk tussen november en maart kan plaatsvinden heet de Harmattan en duurt normaal gesproken niet langer dan één dag. (Beste reistijd Kaapverdië info)
  • Doordat de afstand van Nederland tot Kaapverdië per vliegtuig slechts zes uur bedraagt worden de eilanden steeds populairder voor de liefhebbers van winterzon op middellange afstand. Vooral het voorjaar wordt gezien als de beste reistijd voor Kaapverdië. Dat zijn de droge maanden terwijl het bij ons nog te fris is om van warm voorjaarsweer te genieten. Maar ook de rest van het jaar is het eigenlijk wel goed vertoeven op de Kaapverdische eilanden. (Beste reistijd Kaapverdië info)

Bekijk hier de vakantie Kaapverdië en de beste reistijden ->

Op deze pagina heeft u meer kunnen lezen over de beste reistijd van Kaapverdië, hieronder komt u nog enkele andere landen tegen waar u de beste reistijd kunt terugvinden.

 

1 reactie

Anoniem 23 · 18 juli 2016 op 20:48

Leuk stukje maar mis nog wel wat andere informatie over het klimaat bijvoorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *