Beste reistijd Kaapstad

De beste reistijd voor Kaapstad, de kaart en de reisorganisatie.

Beste reistijd KaapstadKaapstad ligt bij Kaap de Goede Hoop in het zuidwesten van Zuid-Afrika. Kaapstad heeft bijna drie miljoen inwoners. Beroemd is de nabij gelegen Tafelberg en de vele goede Kaapse wijnen. In tegenstelling tot de rest van Zuid-Afrika heeft Kaapstad een mediterraan klimaat. Dit heeft invloed op de beste reistijd voor Kaapstad. Hieronder leest u meer informatie over de beste reistijd Kaapstad en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Kaapstad. (Beste reistijd Kaapstad info)

Bekijk hier de beste reistijd voor Kaapstad en vakanties ->

Waar ligt Kaapstad op de kaart?

Beste reistijd Kaapstad, meer tips en info:

  • De zuidelijke ligging en koude golfstroom zorgen ervoor dat Kaapstad zeer milde winters en vrij warme zomers heeft. De zomermaanden zijn warm en droog en omdat de luchtvochtigheid laag blijft voelt het niet drukkend aan. De zomer, die in onze winter valt, haalt maximumtemperaturen tussen de 21 en 27 graden. De winters zijn nog altijd goed voor een aangename 17 tot 19 graden. (Beste reistijd Kaapstad informatie)
  • In tegenstelling tot grote delen van Zuid-Afrika zijn de winters in Kaapstad wel behoorlijk nat. Maandelijks kan er rond de 100 millimeter regen vallen. Als het tijdens de buien ook regent kan het gevoelig afkoelen. Tijdens deze momenten kan een trui aangenaam zijn omdat het ronduit druilerig kan zijn. (Beste reistijd Kaapstad informatie)

Beste reistijd KaapstadDe beste reistijd voor Kaapstad loopt van oktober tot eind april. De vele zonaanbidders kunnen hun hart ophalen langs een van de vele stranden die de stad omringen. Onder invloed van de koude golfstroom wordt het water in het midden van de zomer helaas niet warmer dan 19 graden. Ook overwinteraars zullen de zomer in Kaapstad erg kunnen waarderen. Voor reizigers die hun vakantie willen combineren met het bezoek aan een van de wildparken zijn de maanden juli en augustus weer heel geschikt (Beste reistijd Kaapstad info). Hou er rekening mee dat de Zuid-Afrikanen tussen de kerst en nieuwjaar ook vakantie hebben. Die weten de stad ook goed te vinden, waardoor het erg druk zal zijn en de prijzen hun hoogste niveau bereiken. Een bijzondere dag om mee te maken is de dag van verzoening op 16 december, de dag die het nieuwe Zuid-Afrika benadrukt.

Bekijk hier de vakantie Kaapstad en de beste reistijd ->

Tips en meer informatie over reistijden voor andere landen:

1 reactie

Jeroni · 14 november 2015 op 21:42

Hi ik en mijn vriendin willen graag naar Kaapstad gaan en we hebben jullie stukje gelezen maar ik wil nu graag weten wat de gemiddelde prijs is voor een weekje Kaapstad? Alvast bedankt voor het antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *