Beste reistijd juli

De beste reistijd voor juli, maak een fantastische reis.

Juli is de maand waarin vele Nederlanders vakantie vieren. Grote groepen trekken er in eigen land of in het buitenland op uit waarbij vooral Europa als bestemming wordt aangedaan. Vooral de landen langs de middellandse zee maar ook Frankrijk en in toenemende mate Duitsland zijn zeer in trek. Cultureel liggen deze bestemmingen dicht bij ons land en doen vertrouwd aan. Het klimaat is er bij de bezoekers bekend zodat er geen grote verassingen zullen ontstaan. Toch zijn er ook reisbestemmingen in juli die misschien minder bekend, iets meer avontuurlijk zijn en een langere reis behoeven, maar zeker een bezoek in juli waard zijn. Bekijk hieronder meer informatie over een mooie vakantie in juli en de bijbehorende beste reistijden voor landen. (Beste reistijd juli tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor de maand juli en vakanties juli ->

Beste reistijd juli:

Beste reistijd juliIn Europa zijn de het noordelijke IJsland, Finland en Noorwegen zeer geschikte locaties met prettige temperaturen en beperkte neerslag. Bijkomend voordeel is dat het er bijna 24 uur per dag licht zal zijn hetgeen een bijzondere ervaring is om mee te maken. Het Midden-Europese Roemenië en Montenegro zijn nog vrijwel onbekend maar hebben de reiziger veel te bieden. Noord Amerika is ook een prima bestemming al kunnen er wel extremen plaatsvinden. Zoals voor elke bestemming is het verstandig om per land de specifieke klimaatgegevens te checken omdat dit per regio wel kan verschillen. (Beste reistijd juli info)

  • Azië heeft betere maanden om te bezoeken wegens de natte moesson periode die dan heerst. Uitzondering op deze regel is het weidse Mongolië en de in het noorden van India gelegen streek Ladakh. Ook Indonesië, Borneo en Australië zijn gunstige landen voor de maand juli. Voor Afrika zijn vooral is vooral de onderste helft van de landen beter geschikt in juli. In de noordelijk helft is in juli vaak te warm. Denk hierbij aan Oeganda, Kenia, Tanzania, Zimbabwe en Namibië. Landen die ook allemaal bekend zijn om hun wildparken. (Beste reistijd juli info)

Ook voor Zuid-Amerika is juli, het is daar dan winter, een gunstige reisperiode met aangename temperaturen en beperkte neerslag. Het meest gunstigst is het in Colombia, Brazilië, Bolivia, Paraguay, Chili en Argentinië. (Beste reistijd juli informatie)

Bekijk hier de vakanties voor juli en de beste reistijden juli ->

1 reactie

Peters · 14 november 2015 op 21:29

In de maand juli willen we graag een mooie rondreis maken met z’n tweeën naar Thailand, wat kan je dan het beste wel en het beste niet doen? Heeft iemand enig idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *