Beste reistijd Jordanië

Beste reistijd Jordanië, tips en de kaart.
Beste reistijd Jordanië
  • Zoals de meeste landen in het Midden-Oosten beschikt Jordanië over een grote verzameling historische en natuurlijke wonderen: Romeinse steden, diepe, door riviertjes uitgesloten kloven, woestijnkastelen die nog door de kruisvaarders zijn gebouwd – voor de geïnteresseerde toerist zijn er tal van prachtige plaatsen om te bezoeken, een maand is nog niet genoeg.
  • Jordanië is bovendien een van de meer veilige landen in het Midden-Oosten en heeft de opmars van IS in de regio tot noch toe buiten de eigen landsgrenzen weten te houden. Historische plekken zoals de oude stad Petra, die nog voor het filmen van Indiana Jones and the Last Crusade is gebruikt, zijn dan ook volstrekt veilig om te bezoeken. (Beste reistijd Jordanië info)
  • Een groter probleem in Jordanië is waarschijnlijk de zomerse hitte, die het bezoeken van een monument in de woestijn (veel steden liggen aan inmiddels opgedroogde oases) tot een zware opgave kunnen maken. Toeristen doen er dan ook goed aan om zich te verdiepen in het Jordaanse klimaat, alvorens een vliegticket te boeken. Hieronder een handig overzicht!

Bekijk hier de beste reistijd van Jordanië en vakanties ->

Waar ligt Jordanië?

Beste reistijd Jordanië, tips en info:

Bergen en Woestijnen
Beste reistijd Jordanië• Het grondgebied van Jordanië bestaat voor het overgrote deel uit woestijn: een grote, droge leegte waar niets of nauwelijks iets groeit. Het bezoeken van deze leegte is natuurlijk een ervaring op zich, en het is mogelijk om een nacht in bedoeïenenkampen door te brengen, maar men zich hier instellen op extreme temperaturen: zinderend heet overdag, ijskoud ’s nachts. (Beste reistijd Jordanië info)
• Zomers is het in Jordanië, net als de rest van de landen in de regio, überhaupt erg warm: temperaturen van boven de 40 graden zijn niet uitzonderlijk. In de winter zijn de temperaturen in Jordanië (vanwege zijn hoge ligging: minimaal boven de 300 meter) echter relatief mild. In de hoofdstad Amman, die bijna 1100 meter boven zeeniveau ligt, kan het s’ winters zelfs met enige regelmaat sneeuwen. (Beste reistijd Jordanië info)
• Uiteindelijk is de lente (april en mei) waarschijnlijk de beste reistijd voor Jordanië. De temperaturen zijn dan hoog maar acceptabel, en u kunt nog genieten van de (voor Jordaanse begrippen) groene natuur, zeker in de berggebieden. (Beste reistijd Jordanië info)

Bekijk hier de reistijden Jordanië en reizen Jordanië ->

Hieronder meer informatie over reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *